به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این مرکز نوآوری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی است که با هدف حمایت از نوآوری دانشجویان خلاق، تجاریسازی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری و ایجاد فرصتهای شغلی مناسب، جذب کارآفرینان و دانشآموختگان دانشگاهی ایجاد شده است.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در بازدید از این مرکز نوآوری با اشاره به اینکه با افتتاح فاز دوم این مرکز، زمینه را برای ارتقای صنعت غذا و کاهش وابستگی فراهم می کند، گفت: در هرحوزهای که شرکتهای دانشبنیان نقش کمرنگی داشتهاند وابستگیهای بیشتری داریم.
ستاری، عمده دلیل وابستگی و نیاز به وارادت را نادیده گرفتن نقش نوآوری و ظرفیتهای بومی در حوزه دانشبنیان دانست و افزود: یکی از دلایل وابستگی بازار ایران، نادیده گرفتن و کم توجهی به ظرفیتهای اقلیمی و بومی و کم توجهی به نقش نوآوری و فناوری است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با بیان اینکه در حوزه غذایی از کشت تا فرآوری ظرفیتهای نهفته بسیار خوبی وجود دارد، ادامه داد: شکوفا شدن این ظرفیتها، نیازمند نقشآفرینی شرکتهایی است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی، نیاز صنعت را تامین کنند.
رییس ستاد توسعه زیست فناوری، از ضرورت توانمندی این شرکتها در ارتقا و طراحی به عنوان لازمه رفع وابستگی گفت و افزود: دستیابی به صنعت زمانی محقق میشود که توانمندی ساخت ماشین آلات طراحی، بهینهسازی ایجاد شود. این توانمندی با ایجاد زیستبومی برای کسبوکارهای دانشبنیان و خلاق ایجاد میشود و باید با کمک شتابدهندهها، پژوهشگاهها و مراکز نوآوری پای شرکتهایی که ماهیت نوآورانه دارند به صنایع گشوده شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان، بخش خصوصی را زمینه ساز تجاریسازی دانست و گفت: دولت باید پلتفرمی ایجاد کند تا تیمهای نوآور به کمک جوانان خلاق، شکل بگیرد و نوآوری را به محصول تبدیل کند.
ستاری به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ایجاد بستری برای پیوند پژوهشها به بازار با نقش آفرینی بخش خصوصی گفت و بیان کرد: برای این که ایده ها در صنعت غذا به محصول تبدیل شود کارهای زیادی باید انجام دهیم.
در بخش دیگری از این مراسم، علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی، از دستاوردهای بزرگی که در حوزه فناوری و نوآوری غذا به یاری شرکتهای دانشبنیان به دست آمده است گفت و عنوان کرد: حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زمینه ساز توسعه نوآوری های دانشگاهی و استحصال دستاوردهای ارزندهای به ویژه در حوزه صنعت غذا شد که بخشی از آنها در مرکز نوآوری صنعت غذا و تغذیه استقرار یافته است.
زالی با بیان اینکه افتتاح فاز دوم مرکز رشد و نوآوری صنعت غذا و تغذیه زمینهساز توسعه فناوریها و نوآوری های این حوزه خواهد شد، افزود: این مرکز نوآوری، حلقه اتصالی میان ایدههای نوآورانه و صنعتگران و سرمایه گذاران این حوزه است. با توجه به سهم قابل توجه صنعت غذا از اقتصاد کشور به طوریکه ۱۰ درصد از اقتصاد کشور و ۱۵ درصد از سهم اشتغالی و ۱۵ درصد از ارزش افزوده به این حوزه اختصاص دارد، ورود نوآوریها به صنعت غذا می توان حجم قابل توجهی از اشتغال و ارزش افزوده را به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به ظرفیت بیش از ۵۰ میلیون تن تولید مواد غذایی، گفت: تا رسیدن به این سهم فاصله داریم. همچنین در منطقه، ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون نفر ظرفیت برای صادرات فرآورده های غذایی وجود دارد و ایران با اقلیم های متنوع میتواند به کمک شرکتهای دانشبنیان سهمی قابل توجه از این بازار کسب کند.
بیشتر بخوانید:
رونمایی از 8 پروژه مهم دانشبنیان در پارک علم و فناوری مشهد