«سیدعباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و «تاکه ئو موری» Tekeo Moorey معاون وزیر امور خارجه ژاپن روز شنبه دراین دور از گفت وگوها، درباره روابط دوجانبه، برجام و همچنین موضوعات منطقه ای و بین المللی و راههای گسترش همکاری تبادل نظر کردند.
مواضع ژاپن بعنوان یک قدرت بزرگ اقتصادی و سیاسی درخصوص برجام بعنوان یک تعهد چند جانبه و برخوردار از پشتوانه سازمان ملل حائز اهمیت است.
ژاپن، برجام و تاکید بر حفظ ثبات و امنیت منطقه
دولت ژاپن پیش از این نیز در مذاکراتی که «ماساهیکو کومورا» Masahiko Kōmura فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن در سفرش به تهران در ماه سپتامبر گذشته بعمل اورد؛ از اجرای کامل برجام حمایت کرده بود.
اظهارات دیروز معاون وزیر خارجه ژاپن در تهران نیز موید همین نظر است و نشان می دهد توکیو اهمیت توسعه روابط با ایران پایبندی به برجام و حفظ ثبات و امنیت در منطقه را بخوبی درک می کند.
ژاپن بعنوان کشوری قانونمند معتقد است پایبندی به تعهدات از ضروریات تعاملات در صحنه منطقه ای و بین المللی است.
جمهوری اسلامی ایران بصراحت اعلام کرده است تهران هرگز آغازگر نقض برجام نخواهد بود، اما دربرابرپایبند نبودن طرف مقابل به تعهدات ونقض آنها، عکسالعمل لازم را نشان خواهد داد.
رفتارامریکا بدون شک غیر متعارف و مغایر با منافع دیگر کشورهاست. امریکا برای پیشبرد اهداف زیاده خواهانه اش منافع کشورهای دیگر را با تهدید مواجه کرده است.
«دونالد نوچترلین» تحلیلگر امور سیاسی و استاد دانشگاه آمریکا، می گوید:
آنچه تحت عنوان دفاع از امنیت و نظم بینالمللی از سوی امریکا مطرح می شود؛ به بهای نابودی ملت های منطقه و بی ثبات کردن عرصه هایی تمام شده است.
ژاپن اکنون بخوبی درک می کند که ایران خواهان حفظ ثبات در منطقه و حل مشکلات از طریق گفت وگو است .به همین دلیل مواضع تهران نسبت به تحولات منطقه ای و بین المللی همواره ازسوی توکیوبا اهمیت تلقی شده است.
«علی اکبر ولایتی» مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل می گوید : ژاپن نیز از اهمیت و جایگاه ویژه ای برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.
ژاپن می تواند به شریکی قوی برای ایران در حوزه هایی مانند حمل و نقل، انرژی و نفت و گاز تبدیل شود.
دکتر فرهاد تقیزاده حصاری، اقتصاددان و دستیار رئیس موسسه بانک توسعه آسیایی ADBI توکیو، ژاپن با اشاره به ظرفیتهای ایران و ژاپن برای برقراری تعامل با یکدیگر و روابط تاریخی دو کشور می گوید: ملتهای دو کشور علاقهمند به برقراری روابط تجاری و اقتصادی با یکدیگر هستند و در طی سالیان پیش هم خصومتی بین مردم ایران و ژاپن وجود نداشته است. همچنین فراز و نشیبهایی که در روابط ایران با کشورهای غربی وجود داشته در بین تهران و توکیو دیده نشده است.
ایران و ژاپن با ظرفیت های متنوعی که در اختیار دارند می توانند در مسیر تعاملات سیاسی و اقتصادی از فرصت ها بخوبی استفاده کنند. 134/111
نویسنده: امین زاده
بیشتر بخوانید:
تاکید بر گسترش همکاری های ایران و ژاپن در دیدار وزیر نیروی ایران با وزیر خارجه ژاپن
روحانی در دیدار نخست وزیر ژاپن: ایران از سرمایه گذاری و همکاری مشترک با ژاپن در همه عرصه ها حمایت می کند
تاکید ژاپن بر گسترش روابط همه جانبه با ایران