دیدار محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا

منابع خبری سه‌شنبه شب گزارش دادند، محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق در حاشیه اجلاس اقتصادی داووس با مشاور امنیت ملی آمریکا درباره خروج ائتلاف بین‌المللی از عراق گفت وگو کرد.

چند سالی است که مردم و گروه ها و احزاب سیاسی مختلف در عراق بر خروج نظامیان آمریکایی از این کشور تاکید دارند.

نظامیان آمریکایی، در شرایطی به حضور خود در عراق ادامه می دهند که برخلاف مذاکرات و توافقات پیشین بین  دولت های عراق و آمریکا  مقامات آمریکایی از انجام تعهدات خود سرباز می زنند و با وجود چند دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق به دلیل پایان نبرد با داعش و نیز تصویب طرح اخراج همه نظامیان خارجی از خاک عراق در پارلمان این کشور، آمریکا هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد. 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دفتر رسانه‌ای نخست‌وزیر عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد: محمد شیاع السودانی روز سه شنبه در حاشیه پنجاه و چهارمین اجلاس اقتصادی داووس در سوئیس با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا درباره تدوین جدول زمانی پایان مأموریت ائتلاف بین المللی در عراق گفت وگو کرد.

السودانی در این دیدار مخالفت خود را با هرگونه اقدامی که حاکمیت عراق را نقض کند به ویژه حمله اخیر آمریکا به بغداد اعلام کرد.

بر اساس این بیانیه، نخست وزیر عراق همچنین به ناآرامی‌هایی که به دلیل تداوم جنگ علیه غزه در منطقه رخ می‌دهد، اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه ثبات در منطقه و تلاش برای محدود کردن گسترش تنش‌ها با توقف نسل‌کشی که مردم فلسطین را هدف قرار می‌دهد، آغاز می‌شود، بر لزوم کار بر روی هر چیزی که حق فلسطینی‌ها برای زندگی عزتمند در سرزمینشان را تضمین می‌کند، تاکید کرد.

پیشتر نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در مراسم گرامیداشت چهارمین سالگرد شهادت فرماندهان مقاومت، با بیان اینکه دولت عراق در حال تعیین موعدی برای آغاز به کار کمیته دوجانبه در راستای ترتیبات نهایی مربوط به پایان حضور نظامیان آمریکایی در عراق است، تاکید کرد: عقب نشینی و اهمالی در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از عراق نخواهد بود.  

گفته های السودانی و صراحت او در اشاره به خروج نظامیان آمریکایی حاکی از نارضایتی گسترده مقامات عراقی از ادامه حضور نیروهای نظامی بیگانه در این کشور است.

سیاستمداران عراقی، نتیجه  حضور نظامیان آمریکایی در عراق را  کشته و زخمی شدن هزاران نفر و آسیب رسیدن به زیرساخت های اقتصادی این کشور  می دانند.

باوجود نارضایتی های گسترده احزاب مختلف، دولت و مردم عراق دولت آمریکا کماکان به مسئولیت خود برای خروج کامل نظامیان آمریکایی عمل نکرده است.125