به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این ملاقات بر ضرورت همکاری میان دو کشور در جهت تقویت گروه بریکس، توسعه چندجانبه گرایی و مقابله با اقدامات قهرآمیز یکجانبه برخی کشورها که صلح و امنیت جامعه جهانی را به خطر انداخته است، تاکید شد.
در این دیدار، جلالی، توسعه همکاریها با بریکس را از راهبردهای سیاست خارجی ایران خواند و اظهار داشت که ایران در برنامه های پیش بینی شده بریکس مشارکت جدی خواهد کرد.
وی همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با سازمانهای منطقه ای و بین المللی به منظور ایجاد جهانی عادلانه همراه با صلح و آرامش اعلام کرد.
ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز همکاری دو کشور در سازمانهای منطقه ای و بین المللی را ثمربخش توصیف کرد و با اشاره به ریاست کشورش بر گروه بریکس، بر نقش موثر ایران در این گروه تاکید و ابراز امیدواری کرد که این گروه از نظرات تهران در همه حوزهها استفاده کند.
اجلاس هفته آینده مسکو، نخستین نشست نمایندگان کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس با حضور پنج عضو جدید محسوب میشود.
کشور روسیه در سال جاری میلادی (۲۰۲۴)، ریاست دورهای این گروه را برعهده دارد.
ایران با موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک، منابع غنی انرژی، نیروی انسانی متخصص و پیشرفت در عرصههای مختلف علمی بهویژه فناوریهاینو، شریکی توانمند برای خانواده بریکس است.
بریکس تلاش دارد به نظم اقتصاد جهانی جدید و مستقل از آمریکا شکل دهد که با توجه به اعضای مهم این بلوک اقتصادی، تحقق چنین هدفی دور از دسترس نیست.
کشورهایی مانند روسیه و چین با اقتصاد بزرگ و عضو دارای حق وتو شورای امنیت سازمان ملل متحد، در کنار بازیگری دیگر اعضای بریکس میتواند این ائتلاف منطقهای را به کُنشگری مهم در عرصه جهانی تبدیل کند.
ایران علاوه بر ظرفیتهای بزرگ اقتصادی، صنعتی و علمی، همکاریهای سیاسی و اقتصادی خوبی هم با هر پنج عضو بریکس دارد و این روند میتواند به تاثیرگذاری بریکس کمک کند.
کاهش وابستگی به دلار در تجارت جهانی یکی از اولویتهای مهم بلوک اقتصادی بریکس است و ایران هم از این روند حمایت میکند.
بریکس در گام نخست بهدنبال کاهش سلطه دلار بر مبادلات جهانی است و در گام دوم به ایجاد ارز مشترک برای همکاریهای تجاری اعضای بریکس و دیگر کشورها میاندیشد.125