به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، گمرک ایران نیز در این رابطه اعلام کرد، یکی از مهمترین مزیت های پیوستن ایران به این کنوانسیون ایجاد تسهیلات ویژه در زمینه عوارض و حقوق گمرکی از طریق سیستم «کارنه آ.ت.آ» (کنوانسیون آ.ت.آ و کنوانسیون استانبول) برای صادرکنندگان است.
گمرک ایران چندی پیش، پس از رایزنی های فراوان و انجام اقدامات اولیه، درخواست عضویت در این کنوانسیون را از طریق سفیر ایران در بروکسل تقدیم دبیرکل سازمان جهانی گمرک کرده بود.
تاکنون67 کشور از 180 کشور عضو سازمان جهانی گمرک به این کنوانسیون ملحق شدهاند.
سند کارنه آ.ت.آ (A.T.A)
A.T.A مخفف Temporery Admission مىباشد.
در سال ۱۹۶۱ شوراى همکارىهاى گمرکى بروکسل سندى را به کشورهاى عضو تحت عنوان «کارنه آ.ت.آ» ابلاغ نمود که هدف آن ايجاد تسهيلات براى ورود موقت کالا بدون پرداخت حقوق گمرکى و به اعتبار يک وثيقه بينالمللى بود.
براساس مقررات کارنهتير، صاحبان صنايع و بازرگانانى که مايل به صدور موقت کالا براى شرکت در نمايشگاهها هستند مىتوانند با مراجعه به اتاق بازرگانى و ارائه اسناد کالا تقاضاى صدور دفترچه کارنه آ.ت.آ بنمايد و گمرکات ساير کشورهاى عضو تسهيلات لازم را براى ورود و خروج اينگونه کالاها از مبادى ورودى و خروجى کشور خود مبذول خواهند داشت.
طبق مقررات کارنهتير، اتاق بازرگانى بهعنوان مؤسسه ضامن، ضمانت پرداخت وجوه مربوط به جرائم کارنه آ.ت.آ اعم از نمونههاى وارداتى که از کشور خارج نشدهاند يا بالعکس در مورد نمونههاى ارسالى ساير کشورها جهت شرکت در نمايشگاهها و بازارهاى مکاره را مىنمايد و مسؤؤليت پرداخت هرگونه جرائم به عهده اتاق بازرگانى و صنايع و معادن ايران مىباشد.116/111
بیشتر بخوانید:
بهبود 18 پله ای رتبه ایران در شاخص لجستیک گمرکی
گمرک ایران: مازاد تجاری ایران به 288 میلیون دلار رسید