به گزارش ایران پرس، «آنتونیو گوترش» António Guterres جمعه شب به پاکسازی قومی و ادامه خشونت ها علیه مسلمانان در میانمار اشاره و تصریح کرد ، آن چه در میانمار روی می دهد یک «فاجعه عظیم» است.
«مارک لوکوک» Mark Lowcock رئیس دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد نیز اخیرا اوضاع مسلمانان میانمار را فاجعه بار خواند و تصریح کرد مقامات این کشور مانع ارسال کمک های بشردوستانه به مسلمانان روهینگیایی می شوند.
از روز جمعه 25 اوت تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شده اند. صد ها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.
استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است. یک میلیون مسلمان روهینگیا از حقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.
برخی سازمان های بین المللی و کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران به دلیل مانع تراشی دولت میانمار تنها توانسته اند برای آوارگان روهینگیایی در بنگلادش کمک های بشردوستانه ارسال کنند.
تاکنون 130 تُن از اقلام امدادی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای مردم مسلمان میانمار به بنگلادش ارسال شده است.117
ردپای سعودیها در میانمار/ گفتگو با سفیر اکرودیته در میانمار
شورای امنیت سازمان ملل خواستار توقف خشونت های میانمار در استان راخین شد
درخواست بنگلادش از جامعه جهانی برای فشار به دولت میانمار
تاکید دیدهبان حقوقبشر بر ارجاع پرونده دولت میانمار به دیوان کیفری بینالمللی