نزدیک به یکصد و بیست هزار آواره میانماری که بخش عمده آنها را مسلمانان روهینگیا تشکیل می دهند، در اردوگاههای ابتدایی زندگی می کنند و در این میان وضعیت کودکان نگرانی یونیسف را به همراه داشته است.

به گزارش ایران پرس  به نقل از خبرگزاری شین هوا، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) با انتشار  بیانیه ای با ابراز نگرانی از شرایط کودکان در میانمار اعلام کرد، مناقشات لاینحل، فقر و عقب ماندگی در مناطق دورافتاده میانمار مانع از آن شده است که کودکان بتوانند از امتیازها و فواید اقداماتی که برای ایجاد اصلاحات و آشتی توسط دولت غیرنظامی این کشور صورت گرفته است، بهره مند گردند.

یونیسف تاکید کرد تدابیر اجتماعی و اقتصادی که دولت میانمار از سال دو هزار و ده به اجرا گذاشته است، خیلی کند آثار خود را در جهت تقویت نظامهای بهداشتی، آموزشی و حمایتی از کودکان نشان می دهد.

یونیسف تصریح کرد لایحه جدیدی که در خصوص کودکان و حمایت های مالی بیشتر از برنامه های مایه کوبی و آموزش کودکان در میانمار ارائه شده نشان دهنده این است که دولت میانمار برای ارتقای حقوق کودکان در این کشور عزمی جدی دارد.

یونیسف خاطر نشان کرد، شرایط زندگی بسیاری از کودکان میانمار همچنان شکننده است و نزدیک به یکصد و پنجاه کودک زیر پنج سال هر روز بر اثر نبود امکانات اولیه در این کشور جان میدهند و حدود سی درصد از کودکان میانماری همچنان از سوء تغذیه متوسط و شدید رنج می برند. طبق اعلام یونیسف بیش از نیمی از کودکان میانماری زیر خط فقر زندگی می کنند.

جاستین فورسیت معاون مدیر اجرایی یونیسف اعلام کرد دولت میانمار برای بهره مند ساختن کودکان تمام مناطق این کشور به ویژه نواحی روستایی از امتیازها و فواید روند توسعه و آشتی با یک چالش جدی روبرو است.

یونیسف با انتشار بیانیه ای از وضعیت کودکان در میانمار ابراز نگرانی کرد

بیم آن می رود که بسیاری از کودکان میانماری و خانواده های آنها در روند توسعه این کشور جایی نداشته باشند. این وضعیت بیشتر برای کودکان خانواده های بسیار فقیری که در مناطق پرت و دورافتاده یا آنهایی که در مناطق پرتنش و مناقشه زده زندگی می کنند، بیشتر صحت دارد.

یونیسف در بیانیه خود تاکید کرد توجه جامعه جهانی بیشتر به وضعیت کودکان در استان راخین معطوف شده است. در پی مناقشه فرقه ای که در سال دو هزار و دوازده این استان راخین را دستخوش آشوب و ناامنی کرد،  نزدیک به یکصد و بیست هزار آواره میانماری که بخش عمده آنها را مسلمانان روهینگیا تشکیل می دهند، در اردوگاههای ابتدایی در این استان مناقشه زده زندگی می کنند.

از سال گذشته در پی حملات مسلحانه ای که به برخی پاسگاههای پلیس در استان راخین روی داد، این منطقه بار دیگر شاهد خشونت و ناامنی است.

یونیسف در بیانیه خود تاکید کرد دولت میانمار باید به گونه ای عمل کند که شرایط زندگی دو میلیون و دویست هزار کودک در این کشور بهبود یابد و پدیده کودک-سربازی در این کشور ریشه کن گردد.

یونیسف تاکید کرد در استان راخین آوارگان روهینگیا و کودکان این اقلیت به حمایت ها و کمکهای بیشتری نیاز دارند.113/112

بیشتربخوانید:

یونیسف: روزانه 150 کودک زیر پنج سال در میانمار جان می دهند

درخواست یونیسف از میانمار برای آزادی کودکان روهینگیایی

یونیسف: 300 هزار کودک به تنهایی به کشورهای دیگر مهاجرت کردند

یونیسف با انتشار بیانیه ای از وضعیت کودکان در میانمار ابراز نگرانی کرد