ایران پرس- منابع خبری از آغاز رزمایش ارتش هند در مرز مشترک با پاکستان خبر دادند.

روزنامه هندی "اکونومیک تایمز" به نقل از یک مقام نظامی هند که نامش برده نشده است، نوشت: ارتش این کشور روز چهارشنبه رزمایش بزرگ خود با حضور بیش از ۴۰ هزار نیروی نظامی، تانک، توپخانه، جنگنده و بالگرد را در نزدیکی مرزهای مشترک با پاکستان آغاز کرده است. طبق گفته این مقام نظامی هند، این رزمایش تا روز دوشنبه هفته آینده ادامه دارد.

این مقام نظامی هند همچنین افزوده است که هدف از این رزمایش ایجاد آمادگی لازم در ارتش این کشور برای مقابله با یک جنگ زمینی، هوایی و دریایی است.

این درشرایطی است که این رزمایش همزمان شده است با رزمایش دیگر هند با آمریکا در خلیج بنگال که گفته شده آن نیز 9 روز بطول می انجامد و کشتی های جنگی، جنگنده و بالگردهای نیروی دریای دو کشور در آن شرکت دارند.

برگزاری رزمایش ارتش هند در مرز مشترک با پاکستان در شرایطی که روابط دو کشور پس از لغو خودمختاری کشمیرتحت کنترل هند  متشنج شده است می تواند بر تنش در مناسبات آنان بیفزاید. 

به خصوص آنکه در دوره فزایندگی تنش بین هند و پاکستان پس از لغو خودمختاری کشمیر، "راجنات سینگ" وزیر دفاع هند درموضعی جنگ طلبانه، از احتمال تغییر سیاست این کشور مربوط به عدم پیشقدمی در استفاده از تسلیحات هسته‌ای خبر داد که مقامات اسلام آباد آن را شوک برانگیز و غیر مسئولانه خواندند.

با توجه به افزایش بی اعتمادی در روابط هند و پاکستان در ماه های اخیر، این انتظار از دو کشور وجود دارد به منظورجلوگیری از تشدید تنش، تحریک مردم و کمک به تقویت ثبات در منطقه از موضع گیری های  جنجالی و همچنین اقدامات تحریک آمیز و ماجراجویانه،خودداری کنند.

برغم آنکه دهلی نو و اسلام آباد  برمبنای ملاحظات امنیت ملی و منطقه ای بر لزوم پرهیز از اقدامات بی ثبات کننده تاکید می کنند، اما اقدام اخیر ارتش هند دربرگزاری رزمایش در مرز مشترک با پاکستان، در تضاد با این سیاست  اعلامی است که می تواند به گسترش تنش با این کشور منجر شود.

به ویژه آنکه ارتش هند همزمان با این رزمایش، در حال برگزاری رزمایش دیگری با مشارکت ارتش آمریکا در خلیج بنگال است که از نظر دولت پاکستان، این دو اقدام می تواند در جهت تهدید منافع و امنیت ملی این کشور باشد که ممکن است به شکل گیری اقدامات متقابل بیانجامد که نتیجه آن  گسترش نظامی گری  خواهد بود.

اگر چه برگزاری رزمایش توسط ارتش هند می تواند حقی طبیعی برای این کشور در جهت حفظ آمادگی نیروهای نظامی خود و آزمایش دستاوردهای جدید دفاعی تعریف شود اما انجام آن درشرایطی که مرز هند و پاکستان در ماه های اخیر با درگیری های مرگبار مواجه بوده است، می تواند به تنش بیشتر وحتی اقدامات غیر قابل پیش بینی منجر شود.

بنابراین، از دولت های پاکستان و هند این توقع وجود دارد که برای کاهش تنش و مناقشه در روابط خود با توسل به اصل گفتگو و دیپلماسی از بکارگیری اقدامات تحریک آمیز ضد یکدیگر پرهیز کرده تا از این طریق امنیت ملی و منطقه ای آنان با مخاطره مواجه نشود.        

نویسنده: محمدرضا عسگری      

133/118

بیشتر بخوانید:

گزارش: تشدید تنش‌های مرزی بین هند و پاکستان

بمباران پایگاههای نظامی پاکستان ازسوی ارتش هند/ تحلیل

درگیری بین نیروهای مرزبانی هند و پاکستان در خط کنترل کشمیر