دبیرکل اتحادیه عرب، در نشست وزرای امور خارجه این اتحادیه، به شدت از سکوت جامعه جهانی در برابر جنایات اسرائیل علیه مردم غزه انتقاد کرد و آن را نشانه‌ای از بی‌توجهی به ارزش‌های انسانی دانست.

چرا مهم است؟

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که بحران انسانی در غزه به شدت در حال افزایش است و تعداد کشته‌ها و آسیب‌دیدگان به طور روزافزون در حال افزایش است.

زمینه خبر:

 رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران روی آورد.

در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش‌بس برقرار شد و براساس آن تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس سر باز زدند و از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش‌بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

او چه می گوید:

ابوالغیط در یکصد و شصت و سومین نشست عادی وزرای امور خارجه اعضای اتحادیه عرب گفت: جنگ وحشیانه علیه غیرنظامیان هر روز با بمباران، کشتار، تخریب خانه‌ها، محاصره، گرسنگی و امتناع از کمک ادامه می‌یابد این در حالی است که بسیاری از مدعیان دفاع از ارزش‌های انسانی سکوت کرده‌اند.

نکات کلیدی:

  • تعداد شهدای فلسطینی در یک سال و نیم گذشته به حدود ۵۱ هزار نفر رسیده است
  • محاصره کامل غزه و جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه
  • سکوت جهان در برابر این وضعیت غیرانسانی شرم آور و مایه ننگ است
  •  هدف از جنگ اسرائیل علیه نوار غزه، پاکسازی نژادی است

 

نگاه عمیق‌تر:

سکوت جامعه جهانی در برابر جنایات اسرائیل علامت خطری برای آینده صلح و امنیت در منطقه تلقی می شود. این وضعیت نه تنها به فلسطینی‌ها آسیب می‌زند، بلکه به تضعیف اصول انسانی در سطح جهانی منجر خواهد شد.

samira akbari