به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سالی آبی خلیل» مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در آکسفام (بنیاد بینالمللی امدادرسانی برای ریشهکن کردن فقر، گرسنگی و بیعدالتی) اعلام کرد: رژیم صهیونیستی بطور عامدانه و سیستماتیک از رسیدن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه جلوگیری میکند.
سالی آبی خلیل با بیان اینکه این اقدام رژیم صهیونیستی ناقض قوانین بشردوستانه بینالمللی است، افزود: حکم دیوان بینالمللی دادگستری باید شوکی به سران اسرائیل وارد میکرد و آنها باید رویکرد خود را تغییر میدادند اما از زمان صدور این حکم شرایط در غزه عملا بدتر شده است.
وی افزود: مقامهای اسرائیل نه تنها تلاشهای امدادی بینالمللی را تسهیل نکردهاند اما فعالانه از آن ممانعت میکنند.
مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در آکسفام با اعلام اینکه حدود ۱.۷ میلیون فلسطینی معادل ۷۵ درصد جمعیت غزه در خطر قحطی هستند، گفت: شرایطی که در غزه مشاهده کردیم فراتر از فاجعه است.
آکسفام میگوید که بازرسیهای «غیرقابل توجیه» باعث شده که کامیونهای حامل کمک به غزه در صفهایی گرفتار شوند که بطور میانگین ۲۰ روز ادامه دارد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند.
این رژیم برای تلافی حملات «طوفان الاقصی»، جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
وزارت بهداشت غزه یکشنبه، در یکصد و شصت و سومین روز از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، اعلام کرد که شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به منطقه نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون به ۳۱ هزار و ۶۴۵ نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت غزه همچنین آخرین آمار مجروحان این جنایات را ۷۳ هزار و ۶۷۶ تن اعلام کرد.
گفتنی است، آفریقای جنوبی با این اتهام که رژیم صهیونیستی در جریان عملیات نظامیخود در باریکه غزه، کنوانسیون منع نسلکشی مورخ 1948 را نقض کرده است، در روز 29 دسامبر 2023 شکایتی را علیه اسرائیل در دیوانبینالمللی دادگستری مطرح کرد.
دیوان بینالمللی دادگستری نیز پس از بررسی پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی 26 ژانویه 2024 ضمن تاکید بر لزوم اتخاذ اقدامات فوقالعاده در باریکه غزه در حکمی اعلام کرد که رژیم نسل کش صهیونیستی باید اقدامات لازم برای ممانعت از جنایتهای کشتار علیه یک مجموعه انسانی را اتخاذ کند.
در این حکم همچنین آمده است، رژیم صهیونیستی باید عدم ارتکاب به جنایت نسلکشی توسط صهیونیست ها را تضمین و اقداماتی در راستای بهبود اوضاع انسانی در باریکه غزه اتخاذ کند.
اگرچه حکم اولیه دیوان بینالمللی دادگستری درباره شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی صادر شد و بر اساس آن، رژیم صهیونیستی ملزم شد که اقداماتی را در راستای ممانعت از نسلکشی در غزه انجام دهد، اما عملا اسرائیل نه تنها به حملات خود علیه فلسطینیان ادامه می دهد بلکه اکنون با سیاست گرسنگی دادن رسما نسل کشی زجرآوری را برای مردم غزه آغاز کرده است.
117