ایران پرس - وزارت خارجه آلمان بدون توجه به سیاست‌های مخرب و تجاوزکارانه آمریکا و کشورهای غربی درغرب آسیا از ایران خواسته است تا سیاست منطقه‌ای خود را تغییر دهد.

وزارت امور خارجه آلمان با چشم پوشی از حضور غیرقانونی نظامیان آمریکا در عراق و حمایت از تروریسم در این کشور، افزود: افزایش شمار حملات گروه‌های نظامی غیردولتی، امنیت و ثبات عراق را به خطر می‌اندازد.

«سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امورخارجه ایران روزسه‌ شنبه در توئیتر در واکنش به این مواضع آلمان نوشت: "آلمان در حالی با خطا و دروغ ایران را به بی‌ثبات کردن منطقه متهم می‌کند که چشمان خود را در مقابل مداخلات غیرقانونی آمریکا بعنوان مهمترین عامل بی‌ثباتی غرب آسیا بسته است."

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیشتر نیز در واکنش به اظهارات مداخله جویانه "هایکو ماس" وزیر امور خارجه آلمان گفته بود: «اینگونه اظهارات غیرمسئولانه و مداخله جویانه نمی تواند کوتاهی برخی کشورهای اروپایی در پایبندی به تعهداتشان ذیل برجام و نیز واکنش منفعلانه نسبت به رویکرد تروریسم اقتصادی آمریکا و مسئولیت ناشی از آن را تحت الشعاع قرار دهد.»

موسوی همچنین خاطر نشان کرد: "افکار عمومی جهان هنوز تسلیح کننده صدام، دیکتاتور سابق عراق به سلاح های شیمیایی و یا گسیل سلاح به منطقه غرب آسیا از سوی برخی کشورهای اروپایی که تنها نتیجه آن ارتکاب جنایات جنگی و بروز موج ویرانی و کشتار مردم خصوصا زنان و کودکان بی دفاع ازجمله در یمن بود را به خاطر دارند."

 برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان که مدعی حقوق بشر نیز هستند با چشم بستن بر این سوابق بدنبال موضعگیری های همسو با واشنگتن هستند.

"لایرنت گوتشل"، از کارشناسان و اساتید دانشگاه بازل سوئیس در تحلیل اتهام زنی اروپا علیه ایران همسو با آمریکا در یاد داشتی می نویسد: "من این موضع گیری اروپا را خیلی دست بالا ارزیابی نمی کنم. مطمئنا این یک گام در نزدیکی به مواضع آمریکا است که با مواضع قبلی اروپا در تضاد است."

کشورهای اروپایی وقتی پای منافع شان در میان باشد منتقد آمریکا می شوند؛ اما در جای دیگر با آمریکا همسویی می کنند. بعنوان مثال در موضوع اخیر تحریم های آمریکا علیه پروژه گازی "نورد استریم 2"؛ "گرهارد شرودر"، صدر اعظم اسبق آلمان با انتقاد شدید از آمریکا گفت: آمریکایی ها می خواهند برای ما تعیین کنند که با چه کسی اجازه داریم تجارت کنیم و با چه کسی این اجازه را نداریم. ما نباید این را بپذیریم. ما 51 امین ایالت آمریکا نیستیم.

در این که سیاست ها و تحریم های آمریکا قابل دفاع نیست؛ هیچ تردیدی وجود ندارد. مسئله، اما دوگانگی در مواضع اروپا نسبت به عوامل ناامنی در منطقه است. نگاهی به تحولات بعد از حادثه 11سپتامبر نشان می دهد وضعیت بحرانی منطقه و جنگ هایی که برافغانستان، عراق، سوریه و یمن تحمیل شد، نتیجه سیاست های ایالات متحده وبرخی رژیم های شرور در منطقه است.

امیرسرتیپ "امیرحاتمی" وزیر دفاع ایران در سخنانی در اجلاس بین المللی امنیتی در مسکو،  24 آوریل 2019 تاکید کرد: "تا زمانی که عوامل اصلی ایجاد داعش پابرجاست و در شرایطی که تسلیح کشورهای متجاوز و آشوب ساز تحت قراردادهای ده ها میلیارد دلاری برخی کشورهای منطقه با غرب و بویژه آمریکا استمرار داشته باشد، نمی توان افق روشنی برای برقراری امنیت در منطقه متصور شد."

ساده انگاری است اگر تصور شود این کشورها نگران ناامنی در منطقه هستند. به بیانی روشن‌تر، واقعیت‌ها چنین ادعایی را تائید نمی‌کند.

دکتر "کالین کاول" (Colin S. Cavell) استاد علوم سیاسی دانشگاه بلوفیلد درغرب ویرجینیا می گوید: ایالات‌متحده، به خاطر فروش سلاح به منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا، قطعاً موجب گسترش بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه شده است.

از اینروست که سخنگوی وزارت امورخارجه ایران درتوئیتردر واکنش به اتهام آلمان علیه ایران خاطرنشان کرد، اتهام زنی آلمان ضد ایران، ادعای برلین برای ایفای نقش موثر در مسیر صلح و ثبات را مورد تردید جدی قرار می‌دهد.

نویسنده: جمشید امین زاده

139/118

بیشتر بخوانید:

موسوی: آلمان چشم خود را بر مداخلات غیرقانونی آمریکا در غرب آسیا بسته است