در این گزارش 15 صفحه ای آمده است: "ارزیابی جامعه اطلاعاتی که امروز منتشر شده آنچه را که همه ما تا الان میدانستیم مورد تأیید قرارمیدهد و آن این است که روسیه برای حمایت از «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین و لطمه زدن به «جو بایدن» و همچنین تضعیف اعتماد به روندهای انتخاباتی ما، وارد عمل شد."
این گزارش همچنین حاوی اتهام هایی علیه ایران و چین است و مدعی شده است: "اقدامات این دو کشور از نظام مندی کمتری نسبت به روسیه برخوردار بوده و در سطحی کم اهمیت تر انجام شده است."
آمریکا در راستای رویکرد فرافکنانه خود تلاش می کند تا کشورهای رقیب یا مخالف خود را به دخالت در انتخابات این کشور متهم نماید، درحالی که واشنگتن خود سابقه طولانی در زمینه مداخله در امور دیگر کشورها دارد.
این تلاش ها شامل دخالت های مستقیم و غیر مستقیم در انتخابات به شیوه ای مختلف بوده است. به عنوان مثال می توان به تلاش های براندازانه به ویژه راه اندازی انقلاب های رنگی در برخی از کشورها و همچنین، تدارک برای کودتا و روی کار آوردن عوامل دست نشانده اشاره کرد.
اکنون نیز دولت بایدن، با فرافکنی و اتهام زنی به دنبال بهانه ای به منظور تشدید فشارها علیه کشورهای رقیب و مخالف واشنگتن یعنی روسیه، ایران و چین برآمده است.
شبکه خبری «سی.ان.ان» به نقل از چند مقام دولت بایدن مدعی شد که واشنگتن هفته آینده تحریم هایی را علیه سه کشور ایران، روسیه و چین به اتهام مداخله ادعایی در انتخابات آمریکا اعمال خواهد کرد.
به گفته «پاول شاریکوف» کارشناس سیاسی روس، دلیل تیرگی روابط دو جانبه آمریکا و روسیه این است که «مساله روسیه» به موضوعی برای مبارزات داخلی سیاسی آمریکا تبدیل شده است.
دخالت آشکار آمریکا در امو داخلی روسیه وایران
روسیه بارها در معرض دخالت آشکار آمریکا در انتخابات خود و نیز تشویق مخالفان برای برپایی اعتراضات و تجمعات در واکنش به نتایج انتخابات پارلمانی یا ریاست جمهوری بوده است.
واشنگتن در چند انتخابات اخیر روسیه به طور مستقیم وارد عرصه جنگ تبلیغاتی و رسانه ای علیه دولت مسکو و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه شده بود. آخرین نمونه این مساله مداخله جویی آشکار آمریکا و اروپا برای حمایت از «الکسی ناوالنی» سرکرده مخالفان روسیه و تلاش برای آزادی وی از زندان است. این اقدامات در چارچوب برپایی انقلاب رنگی در روسیه انجام گرفته است.
درباره ایران نیز نگاهی به عملکرد آمریکا نشان می دهد که واشنگتن در کنار لندن، نقش مستقیم در اجرای کودتای سال 1953 علیه دولت منتخب «محمد مصدق» نخست وزیر وقت داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز آمریکا در چارچوب جنگ تبلیغاتی و رسانه ای بارها ضمن تشویق مردم ایران برای مشارکت نکردن در انتخابات، نتایج انتخابات مختلف به ویژه انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 را زیر سئوال برد و صراحتا مردم ایران را به نافرمانی مدنی و اعتراض علیه نتایج انتخابات تشویق کرد.
درباره چین نیز دولت آمریکا روند مداخله جویی در امور داخلی چین را تشدید کرده است به گونه ای که مقامات کنونی واشنگتن، ضمن این که تایوان را کشور نامیده از اقدامات پکن در هنگ کنگ انتقاد کرده و تهدید به اجرای تحریم های جدید کرده است.
مجموع این مسائل نشان دهنده رویکرد فرافکنانه آمریکا است یعنی درحالی که خود بیشترین مداخله در دیگر کشورها را پس از جنگ جهانی دوم تاکنون داشته است اما کشورهای رقیب و مخالف خود را به مداخله در سیاست داخلی آمریکا متهم می کند.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
تکرار اتهام زنی آمریکا به ایران و روسیه
نخستین تحریم دولت «جو بایدن» علیه ایران، تداوم سیاست خصمانه آمریکا