مخالفان دولت ونزوئلا با تحریم نشست گفت وگو درباره طرح «نیکلاس مادورو» برای تشکیل مجمع ملی موسسان، در خیابان ها تظاهرات کردند. مخالفان با سر دادن شعارهایی علیه مادورو، برگزاری انتخابات در ونزوئلا را به منظور حل بحران سیاسی در این کشور خواستار شدند.
با ادامه بحران سیاسی در ونزوئلا، مخالفان اعتراضات خود را گسترش داده، به نحوی که با افزایش دایره اعتراضات و تجمعات، خطر وقوع خشونت های تازه در این کشور فزونی گرفته است.
ادامه بحران اقتصادی در ونزوئلا، گرانی،کمبود مواد غذایی و دارو ،تورم از یکسو و از سوی دیگر حضور اکثریت مخالفان راستگرا درپارلمان این کشور مدتهاست اوضاع را در ونزوئلا بحرانی کرده است. راستگرایان که بسیاری از آنها از سوی واشنگتن حمایت می شوند بر دامنه بحران اقتصادی این کشور افزوده اند و آن را به بحران سیاسی فراگیر در ونزوئلا تبدیل کرده اند.
مخالفان با انتقاد از سیاست های حزب حاکم خواهان برکناری مادورو و برگزاری انتخابات زود هنگام هستند. رو در رویی نمایندگان پارلمان و مخالفان هر روز ابعاد وسیع تری گرفته است. چندی پیش نمایندگان مجلس ملی ونزوئلا رای به برکناری نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا از قدرت دادند، رای که از سوی دادگاه عالی ونزوئلا، که بالاترین نهاد قضایی این کشوراست، لغو شد.
با ادامه بحران در ونزوئلا، با میانجیگری اسقف اعظم کلودیوماریاچلی، نماینده پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان یک دوره گفت و گو با حضور نمایندگان حزب حاکم و مخالفان برگزار و توافقاتی پیرامون مواردی چون تلاش دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی، آزادی زندانیان سیاسی صورت گرفت.
دولت ونزوئلا درراستای اجرای توافق های صورت گرفته، اقداماتی را انجام داد اما مخالفان اقدامات دولت را نادیده گرفته و نه تنها با برگزاری دور دیگری از گفت و گوها مخالفت کرده بلکه تجمعات اعتراض آمیز خود را افزایش دادند.
ادامه این روند سبب شد تا ماه گذشته دیوان عالی ونزوئلا در حکمی اختیارات پارلمان را که تحت کنترل مخالفان دولت مادورو است را به خود منتقل کند، این موضوع اوج اعتراضات را در پی داشت و علیرغم عقب نشینی دیوان عالی این کشور از حکم خود، مخالفان بهانه جدیدی برای تشدید اعتراضات به دست آوردند.
اکنون هفته هاست مخالفان با تجمع در خیابان های ونزوئلا شرایط را بیش از پیش بحرانی کرده اند. «نیکلاس مادورو»، رئیس جمهوری ونزوئلا با متهم کردن آمریکا به جانبداری ازمخالفان و تلاش برای سرنگونی حکومت چپگرای وی، معتقداست واشنگتن جنگ اقتصادی تمام عیاری را علیه ونزوئلا به راه انداخته است تا در نهایت با سرنگونی دولت وی به اهداف استعماری خود در این منطقه دست یابد.
در پی اقدامات مخالفان، مادورو چند روز قبل، از تشکیل مجمع ملی موسسان برای بازنویسی قانون اساسی ونزوئلا در راستای حل بحران این کشور خبر داد. مادورو گفت در این مجلس نمایندگان مخالفان،حزب حاکم و شهروندان عادی این کشور حضور خواهند داشت اما این پیشنهاد مادورو نیز مورد قبول مخالفان قرار نگرفته است و آنان اعلام کرده اند که نشست گفت و گو درباره طرح تشکیل مجمع ملی موسسان این کشور را تحریم کرده و در آن حضور نخواهند یافت.
به نظر می رسد مخالفان با پافشاری بر مواضع خود در شرایط کنونی، از همه مشکلات این کشور در راستای هدف خود که به دست گرفتن قدرت و برکناری مادورو و سرنگونی حکومت چپگرای این کشوراست،استفاده می کنند.
در واقع آنان نه تنها در اندیشه حل مشکلات اقتصادی و بهبود شرایط در ونزوئلا نیستند بلکه کسب قدرت هدف اصلی مخالفانی است که به پشتوانه کمک های اشکار و پنهان واشنگتن بر شرایط بحرانی این کشور دامن می زنند. به رغم این مسائل، اما مادورو همچنان به تلاش برای حل بحران ونزوئلا ادامه می دهد.118/111
بیشتر بخوانید:
نیکلاس مادورو خواستار برقراری صلح و اتحاد در کشور شد
سفر نیکلاس مادورو به عربستان و قطر
درگیری حامیان و مخالفان نیکلاس مادورو
حمایت کلمبیایی های مقیم ونزوئلا از نیکلاس مادورو