ایران پرس- در پایان دیدار«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی درسنگاپور، بر ادامه گفت وگوها تاکید شد.

به گفته رسانه‌ها، دیدار تاریخیِ رهبران دو دشمن دیرینه با امضای توافقنامه‌ای همراه بود که طی آن آمریکا به ارائه «تضمین‌های امنیتی» به کره‌شمالی متعهد شده است.

براساس این توافقنامه، دونالد ترامپ و کیم جونگ اون متعهد به ایجاد یک رابطه جدید مطابق با خواسته مردم دو کشور در جهت صلح و رفاه شدند.

دراین توافقنامه، مقامات آمریکا و کره‌شمالی با یکدیگر توافق کردند برای ایجاد یک رژیم پایدارصلح در شبه جزیره کره تلاش کنند.

نتیجه دیدار رییس جمهور آمریکا و رهبر کره‌شمالی مطابق آنچه پیش‌بینی می‌شد، توافق برای ادامه مذاکرات دو کشور است که البته طرف آمریکایی سعی کرد درانعکاس نتایج این دیدار درچارچوب سیاست تبلیغاتی خود این گونه القاء کند که پیونگ‌یانگ عاری‌سازی هسته‌ای را پذیرفته است.

برگزاری نشست خبری پس ازاین دیدارمهم که فقط ترامپ در آن حضور یافت، نشانه‌ای از راهبرد آمریکا برای بزرگنمایی دستاوردهای گفت وگوی رییس جمهوری این کشور با رهبر کره‌شمالی است.

حضور نیافتن کیم جونگ اون در نشست خبری که باعث تحلیل‌های متفاوتی در رسانه‌های غربی شد، می‌تواند این برداشت را ایجاد کند که توافق رییس جمهور آمریکا و رهبر کره‌شمالی، نمادین بوده است.

با توجه به مواضع کره‌شمالی تا پیش از این دیدار، بسیار بعید است که کره‌شمالی عاری‌سازی کامل هسته‌ای خود را بدون اقدامات متقابل آمریکا در خروج نیروها و جنگ‌افزارهای پیشرفته خود از شبه‌جزیره کره پذیرفته باشد.

بنابراین،  حضور نیافتن "کیم جونگ اون" درنشست خبری، این پیام را مخابره کرد که گفت وگوهای وی با ترامپ نتایج مشخصی نداشته است که بتواند آن را در گفت وگو با خبرنگاران عرضه کند.

برخلاف کیم جونگ اون، رئیس جمهور آمریکا به منظورجلوگیری از ایجاد برداشت‌هایی مبتنی بر شکست برنامه‌های کاخ سفید در گفت وگو با رهبر کره‌شمالی، در نشستی خبری حاضر شد و سعی کرد با ارائه برداشت یک‌جانبه خود از گفت وگو و توافق با وی، تنها انتظارات واشنگتن از پیونگ‌یانگ را دوباره تکرار کند.  

آنچه که ازمفاد انتشاریافته توافقنامه دونالد ترامپ و کیم جونگ اون برداشت می‌شود، با اظهارات رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری و رسانه‌های این کشور در سناریوی عقب‌نشینی کامل پیونگ‌یانگ از مواضع خود متفاوت است.

درحالی که آمریکا برعاری سازی هسته‌ای کره‌شمالی تاکید دارد، این کشور خواستار اجرای این سیاست درمورد همسایه جنوبی خود نیز هست که بتواند همه منطقه را در بربگیرد. 

سخنان ترامپ در نشست خبری درباره زمان‌بر بودن تخریب تاسیسات هسته‌ای کره‌شمالی و تداوم تحریم‌ها ضد این کشور، گویای آن است که این دیدار برخلاف انتظارمقامات کاخ سفید که تلاش داشتتند با اعمال زور و قدرت پیونگ‌یانگ را به پذیرش محض همه خواسته‌های خود وادار کند، نتیجه‌بخش نبوده است و عملا این دیدار بدون دستیابی به نتیجه خاصی پایان یافته است.

به دلیل سیاست زیاده‌خواهانه و قلدرمابانه ترامپ درعرصه سیاست خارجی آمریکا ازجمله در مواجهه با پرونده کره‌شمالی است که «ریچارد هاس» رییس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا با انتقاد از زیاده‌خواهی‌های دولت ترامپ درقبال کره‌شمالی می‌گوید، اگر کاخ سفید سیاست همه یا هیچ را دنبال می‌کند، بهتراست خود را برای هیچ آماده کند.

دراین شرایط، تنها نتیجه روشن دیدار دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، ادامه گفت وگوها بین آمریکا و کره‌شمالی است که نتیجه معمول و طبیعی در روند گفت وگوها بین کشورهای مختلف است که آنان را در مسیر حل بحران از طریق دیپلماسی حفظ کند.

به نظرمی‌رسد، اصرار ترامپ برتن دادن کره‌شمالی به درخواست‌های زیادخواهانه آمریکا بدون ارائه امتیازات تضمین شده به کره‌شمالی می‌تواند گزینه پیش‌بینی شده توسط ریچارد هاس درباره نتایج گفت وگوهای واشنگتن و پیونگ‌یانگ درباره نتیجه هیچ برای کاخ سفید را بیش از سایر گزینه‌ها، برجسته کند.   

نویسنده: محمد رضا عسگری

بیشتر بخوانید:

رهبران آمریکا و کره‌شمالی دیدار کردند؛ خوش‌بینی «ترامپ»، امیدواری «کیم» + ویدئو

دیدار مجدد رهبران کره‌شمالی و چین؛ شرط «کیم» برای خلع سلاح پیونگ‌یانگ