به گزارش پارستودی؛ نمایندگان در نشست علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی نظر شورای نگهبان برای دومین بار درخصوص لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم، مجدد بر مصوبه خود اصرار کردند.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درخصوص لایحه دولت برای الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم بر مصوبه قبلی مجلس شورای اسلامی در شروط 1 ، 2 و 6 ذیل ماده واحده اصرار کردند.
بر این اساس، نمایندگان مجلس با 117 رأی موافق، 62 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در صحن با اصرار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همراهی کردند.
این عضو هیات رئیسه ادامه داد: همچنین کمیسیون بر مصوبه قبلی مجلس شورای اسلامی در جزء (ب) بند 1 ماده واحده 2، مواد 4، 5، 6، 7، 8 و 9، بند یک ماده 10، بندهای 1، 2، 3، 4 و 5 ماده 11 ، بندهای 1، 2 و 5 ماده 12، مواد 13، 14 و 15، بند یک ماده 16 و مواد 17، 18 و 19 کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم اصرار ورزید.
بر این اساس، نمایندگان مجلس با 120رأی موافق، 57رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در صحن با اصرار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همراهی کردند.
براساس آیین نامه داخلی مجلس، زمانی که یک طرح یا لایحه پس از تصویب مجلس، به شورای نگهبان ارسال شود و شورای نگهبان مجدد آن را برای بررسی به مجلس ارجاع کند، در صورتی که مجلس مجدد بر نظر خود پافشاری کند، آن لایحه یا طرح برای تصمیمگیری به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال میشود.
لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم CFT بهعنوان یکی از لوایح چهارگانه مربوط به گروه ویژه اقدام مالی FATF است.
این مصوبه در صورت تایید از سوی شورای نگهبان، به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه میدهد کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (مصوب 9 دسامبر 1999 مجمع عمومی سازمان ملل متحد) مشتمل بر یک مقدمه، 28 ماده و یک پیوست را البته با شروطی مورد پذیرش قرار دهد.
در کنوانسیونهای بینالمللی، کشورها میتوانند حق شرط و تحفظ داشته باشند که این امر برای لایحه CFT در نظر گرفته شده است. 113/120
بیشتر بخوانید:
کدخدایی: شورای نگهبان نمیتواند از ایرادات CFT چشم پوشی کند
فلاحتپیشه: قبول CFT خودتحریمی نیست
نقویحسینی: ایرادهای شورای نگهبان بر CFT همچنان باقی است