«ویکی پلائز» نویسنده خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در گزارش خود نوشت: جمهوری بولیواری ونزوئلا یکی کشورهایی است که آمریکا در تلاش برای مداخله در امور داخلی آن است، زیرا ونزوئلا از بزرگترین مخزن طلای سیاه (نفت) در منطقه آمریکای لاتین برخوردار است و «هوگو چاوز» رییس جمهور فقید ونزوئلا هیچ وقت به دولت امپریالیستی آمریکا این اجازه را نداده است تا ذخایر نفتی آن کشور را تصاحب کند.
واضح است که نفت ونزوئلا به عنوان یک دارایی منحصر به فرد برای این کشور محسوب می شود.
به این ترتیب، یک نمایش نامه نویس یونانی با اشاره به این موضوع گفته است: "حقیقت این است که ونزوئلا به دلیل ذخایر نفتی خود اولین قربانی جنگ محسوب می شود."
واشنگتن با استفاده از یک ماشین تبلیغاتی تلاش کرد تا اطلاعات غلطی را منتشر کند تا از این طریق و در چارچوب توافق جهانی، مردم ونزوئلا را تسلیم خواسته های خود کند وبه حاکمیت دولت بولیواری ونزوئلا پایان دهد، اما این امر تاکنون تحقق پیدا نکرده و این کشور امپریالیستی به اهداف شوم خود دست نیافته است.
لازم به ذکر است که از زمان به قدرت رسیدن هوگو چاوز در فوریه سال 1999، سیاست های راهبردی واشنگتن درچارچوب ایجاد جنگ روانی علیه ونزوئلا تعریف شده و این جنگ روانی به مدت بیش از 20 سال به طول انجامیده است.
آمریکا از تکنولوژی های پیشرفته و شبکه های دیجیتال استفاده می کند تا نه تنها باعث ایجاد سردرگمی در این کشور بولیواری شود، بلکه آشوبی درسطح بین المللی ایجاد کند برای این که افکار عمومی را از نتیجه گیری منطقی و یکپارچه در منطقه دور سازد.
«ویکی پلائز» در ادامه تاکید کرد: ونزوئلا، به عنوان بخش مهمی از کشورهای منطقه آمریکای لاتین با یک سری از اقدامات مقامات آمریکایی از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا روبرو شده؛ بولتون از سه کشور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا به عنوان «سه گانه استبداد» یاد کرده است.
واشنگتن خواستار تبدیل ونزوئلا به آزمایشگاهی برای امتحان و ایجاد تکنیک های سایبری خود است و به دلیل این که کاراکاس از دستورات واشنگتن پیروی نمی کند، قصد نابودی آن را دارد.
از سوی دیگر، رسانه های مهم خبری از جمله «فاکس نیوز»، «سی ان ان»، «کلیر چنل»، «واشنگتن پست»، «وال استریت ژورنال» و سایر رسانه های محلی در تمامی کشورهای جهان و حامی دولت آمریکا، در حال ساخت خبرهای دروغین هستند تا با این اخبار جعلی درباره ونزوئلا، افکار عمومی را فریب دهند.
با این حال، اقدامات واشنگتن علیه ونزوئلا از جمله خرابکاری اقتصادی، تحریم های مالی، فشارهای دیپلماتیک بین المللی، به رسمیت شناختن «خوان گوآیدو» (رهبر مخالف ونزوئلایی) به عنوان رییس جمهور ونزوئلا، استفاده از تکنولوژی سایبری و ترویج آن، تحریک «انقلاب رنگی»، با شکست روبرو شده است.
ونزوئلا در حال حاضر با تشدید اقدامات خصمانه آمریکا روبرو است:
دراین راستا، «آنتونی تاتا» ژنرال آمریکایی در مصاحبه اخیر خود با فاکس نیوز تاکید کرده است: "برای سرنگونی دولت ونزوئلا، به یک برنامه مشابه با آن چه که در سال 1994 در هائیتی استفاده شده، نیاز است."
گفتنی است که آمریکا در سال 1994 در هائیتی از استراتژی نظامی هوایی استفاده کرد.
آنتونی تاتا در پایان مصاحبه خود افزود: باید به رییس جمهور مادورو یادآوری کرد که شلیک یک گلوله به پیشانی او ممکن است تنها راهی برای خروجش از ونزوئلا باشد.
سیستم آمریکای شمالی به این صورت کار می کند.
آمریکا، رهبران سیاسی در سطح بین المللی را یا به عنوان طرفداران بدون قید و شرط خود معرفی می کند و یا علیه آنها عمل می کنند.
سالها طول می کشد، اما ذهنیت و روش های سیاست های راهبردی آمریکا تغییری نمی کند، و همه این ها بر اساس استفاده از حملاتی تحت «پرچم دروغین»، «اخبار دروغین» و یا به عبارت ساده، دروغ پردازی به منظور توجیه دخالت های خود در منطقه آمریکای لاتین است.
باید یادآور شد که اخیرا شاهد شکست دیگر دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا درانجام طرح های خود به منظور سرنگونی دولت مادورو بوده ایم، حتی این کشور امپریالیستی به بهانه حفاظت از مردم ونزوئلا و جلوگیری از خشونت ها دراین کشور بولیواری، خواستار استقرار نیروهای نظامی اش در ونزوئلا شده است.
حقیقت جالبی که در بررسی تاریخ مداخلات آمریکا وجود دارد، این است که می توان از سیاست های راهبردی واشنگتن فقدان تخیل و دانش ژئوپلیتیک این کشور را پیدا کرد.
مداخله آمریکا توسط کاخ سفید به عنوان «پایان سندرم ویتنام» (یکی از دلایل عدم کاربرد نیروی نظامی توسط آمریکا را میتوان تجربه تلخ ویتنام دانست که اعتبار آمریکا را به عنوان قدرت برتر که میتواند از نیروی نظامی خود بهره بگیرد، تضعیف کرده است.) مطرح شده و در حال تبدیل به تاکتیکی در چارچوب ساخت «اخبار دروغین» است که به عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای «جنگ های ترکیبی» این کشورامپریالیستی در آینده محسوب می شود تا این کشور بتواند از طریق کودتاهای نظامی، انقلاب های رنگی، ضربات خود را به کشورهایی که از دستورات آن پیروی نمی کنند، وارد کند.
هر چند که شاهد چنین اقداماتی در کشورهایی همچون نیکاراگوئه، السالوادور، هندوراس، پاراگوئه، برزیل، آرژانتین بوده ایم.
اما، آن چه که ترامپ، سیاست های راهبردی و طرفداران او همچون خوآن گوآیدو به خوبی درک نمی کنند، این است که هیچ چیز قوی تر از خواست مردم ونزوئلا وجود ندارد.
تنها کافی است که تصمیم گیری عادلانه، آزاد و مستقلی در این کشور صورت گیرد.
به این ترتیب، این مردم ونزوئلا هستند که تصمیم می گیرند و هر روز برای دستیابی به اهدافشان در حال مبارزه با اقدامات خصمانه ای هستند که از سوی دشمنان بر این کشور تحمیل می شود.
138/116
مترجم: نگین فلکشاهی
بیشتربخوانید:
تاکید مادورو بر اقدامات تروریستی و خرابکارانه آمریکا در ونزوئلا/ تحلیل
ونزوئلا: آینده بشریت با ترامپ و پنس در خطر است