ایران پرس - دولت ترکیه همچنان سیاست شعار در ارتباط با اشغال اراضی سوریه را در دستور کار دارد .

«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با «محمدجواد ظریف» و «سرگئی لاوروف» وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و روسیه در مسکو، بر خروج گروه های تروریستی از جمله گروه تروریستی داعش، که تمامیت ارضی سوریه و امنیت ملی ترکیه را تهدید می کند، تاکید کرد.

چاووش اوغلو همچنین با تاکید بر گسترش رایزنی ها درباره بحران سوریه، گفت: گروه های تروریستی تحت حمایت غرب باید از سوریه خارج شوند، چرا که این گروه ها عامل تهدید منطقه هستند.

پیش از این نیز، مقام های دولت آنکارا از جمله رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، ادعا کرده بود: هدف از اقدام نظامی ترکیه در اراضی سوریه اشغالگری نیست، بلکه نابودی تروریست ها است.

ترکیه؛ متهم اصلی در حمایت از تروریست ها

این گونه اظهارات در حالی ابراز می شود که دولت ترکیه از جمله مظنونان اصلی حمایت از گروه های تروریستی در اراضی سوریه نظیر داعش و جبهه النصره محسوب می شود.

بویژه که به رغم لطمات زیاد از این دسته از گروه ها، دولت آنکارا همچنان به تروریست «خوب» و تروریست «بد» قائل است و با تقسیم بندی موافقان و مخالفان خود، تلاش می کند منافع ملی دیگر کشورها را فدای منافع ملی خود کند.

برخی محافل آگاه در منطقه بر این باورند که دولت آنکارا حاضر است گروه های تروریستی مخالف کردها، به منظور تار و مار کردن آن ها، در منطقه باقی بمانند و به عملیات در جهت منافع ترکیه ادامه دهند.

با توجه به سابقه اظهارات و موضعگیری های مقام های دولت آنکارا طی چندسال گذشته، باید گفت، منظور اصلی مقام های ترکیه از گروه های تروریستی مورد حمایت غرب، کردهای ترکیه و سوریه است.

در واقع، مقام های دولت آنکارا بر این باورند که یگان های مدافع خلق سوریه (YPG) و حزب کارگران کردستان ترکیه (PPK) که تحت حمایت آمریکا هستند باید همچون گروه ترویستی داعش خاک سوریه را ترک کنند.

این در حالی است که در پی اشغال کامل شهر عفرین ترکیه وزارت امور خارجه سوریه با انتشار بیانیه‌‏ای، اعلام کرد: اشغال عفرین توسط نیروهای ترکیه اقدامی غیرقانونی است و با قوانین سازمان ملل تناقض دارد.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه

«بشار اسد» رئیس جمهوری قانونی سوریه نیز در روز ۱۸ مارس سال جاری میلادی با ارسال دونامه به شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد، نیروهای مهاجم ترکیه پس از دو ماه حمله به عفرین، بر این منطقه سیطره پیدا کردند و نتیجه این اقدام غیرقانونی این شده است که هزاران نفر از اهالی عفرین کشته و زخمی و ده‎ها هزار نفر آواره شده‎اند.

پیش از این نیز مقام های دولت دمشق بارها عملیات نظامی ترکیه درخاک سوریه را اقدامی اشغالگرانه و نقض حاکمیت این کشور قلمداد و آن را محکوم کرده اند. مجامع بین المللی و بسیاری از دولت های بی طرف نیز بارها حضور نظامی ترکیه در خاک سوریه را محکوم و خواستار پایان یافتن عملیات ارتش ترکیه در سوریه شده اند.

نویسنده: محمدعلی طالبی

134/116

یشتر بخوانید:

شکنجه آوارگان سوری به دست نظامیان ترکیه / ورود نیروهای ترکیه به شمال سوریه

دمشق، حضور نظامیان ترکیه در سوریه تجاوز است و پاسخ داده می شود/ ترکیه مدعی شد الباب را فتح کرده است

سخنگوی کردهای سوریه: ورود ارتش سوریه به عفرین برای مقابله با حضور ترکیه است