وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که فشارها و تهدیدهای آمریکا نمی‌تواند مناقشه تجاری فعلی را حل کند و بازگشت به گفت‌وگویی عادلانه و بر اساس احترام متقابل را خواستار شد.

چرا مهم است:

پس از وضع تحریم‌های آمریکا علیه واردات چین و اقدام متقابل پکن علیه واشنگتن، تنش و جنگ تجاری میان دو کشور افزایش یافته است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه ۹ آوریل اعلام کرد که نرخ تعرفه واردات کالاهای چینی به آمریکا را به ۱۲۵ درصد افزایش داده است. در مقابل این اقدام، چین اعلام کرد که از روز پنج‌شنبه تعرفه‌های خود را بر کالاهای آمریکایی به ۸۴ درصد افزایش می‌دهد و وعده داد که در جنگ تجاری با آمریکا «تا پایان مبارزه خواهد کرد.» 

زمینه خبر:

 

یک سخنگوی وزارت بازرگانی چین روز پنجشنبه در نشستی خبری اعلام کرد که این کشور همچنان برای مذاکرات با آمریکا آماده است اما هرگونه گفت‌وگویی باید بر اساس احترام متقابل و در شرایط برابر انجام شود. سخنگوی این وزارتخانه تاکید کرد که اگر ایالات متحده مصمم به آغاز جنگ تجاری باشد، چین تا پایان خواهد جنگید.

 

نکات کلیدی:

 

  • چین اعلام کرده که برای گفت‌وگو با آمریکا آماده است، اما این مذاکرات باید بر اساس شرایط برابر و احترام متقابل باشد.
  • سخنگوی وزارت بازرگانی چین تأکید کرد که فشار و تهدید نمی‌تواند راه‌حل مناسبی برای حل مناقشه باشد و چین به مقابله ادامه خواهد داد.
  • چین بر اهمیت اصول احترام متقابل و همکاری برد-برد در مذاکرات تأکید کرده است.

نگاه عمیق‌تر:

ترامپ روز پنجشنبه در یک عقب‌نشینی آشکار، تعرفه‌های وضع شده بر واردات از اکثر کشورها را برای ۹۰ روز به تعویق انداخت؛ اقدامی که سبب شد جنگ تجاری میان چین و آمریکا افزایش یابد. آمریکا در حال ارسال این پیام به دیگر کشورها است که چین هدف اصلی جنگ تجاری واشنگتن است. 

سیدرضی عمادی