ایران پرس - "زهراب مناتساکانیان" وزیرخارجه ارمنستان از رژیم صهیونیستی خواست به جمهوری آذربایجان سلاح نفروشد.

"زهراب مناتساکانیان" ضمن انتقاد شدید از فروش تسلیحات رژیم صهیونیستی به جمهوری آذربایجان، اعلام کرد، سلاح های اسرائیلی، بلای جان مردم ارمنستان شده اند.

در پی اظهارات وزیرخارجه ارمنستان، "لیلا عبدلله آوا" سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیه ای، مسابقه تسلیحاتی در منطقه را ناشی از سیاست تهاجمی ارمنستان دانست و گفت: ارمنستان کشوری است که، یک پنجم ازخاک جمهوری آذربایجان را اشغال نظامی کرده است.

اظهارنظرها و موضعگیری های اخیر مقام های باکو و ایروان نشان می دهد، تنش های جاری میان دوکشور همچنان بر گفتگوهای صلح غلبه دارد. درحقیقت، جمهوری آذربایجان و ارمنستان برغم گفتگوهای اخیر در وین و مسکو و توافق های اعلام شده، همچنان از بی اعتمادی های متقابل رنج می برند.

در این ارتباط، "الکساندر گولتس" کارشناس نظامی روس اخیرا" درگفتگو با پایگاه اینترنتی "ویرتوالاذ" جمهوری آذربایجان گفته است: " از احتمال سرگیری جنگ درقره باغ خبر می دهند. تا زمانی که مناقشه قره باغ درحالت “نه جنگ، نه صلح” قرار دارد، اجتناب ازقربانی شدن نظامیان و غیرنظامیان ازهر دوطرف، دشوار خواهد بود.

ضمن آن که، برغم گفتگوهای موفق جاری، هنوز هم هیچ نشانه ای ازحل مناقشه قره باغ ازطریق گذشت، مشاهده نمی شود".

این موضع کارشناس نظامی روس نشان می دهد، طرفین متخاصم درمناقشه قره باغ، انگیزه چندانی برای پایان دادن به این مناقشه طولانی مدت ندارند.

این نخستین بار نیست که، مقام های دولت ارمنستان از رژیم اشغالگر قدس درخواست نفروختن سلاح به جمهوری آذربایجان را مطرح می کند. پیش از این و در ماه فوریه سال گذشته میلادی نیز ارمنستان به موضوع فروش سلاح اسرائیل به جمهوری آذربایجان اعتراض کرده بود.

در ماه فوریه سال گذشته میلادی، وزارت خارجه ارمنستان به رژیم صهیونیستی در زمینه به راه انداختن مسابقه تسلیحاتی درمنطقه هشدار داده بود.

"آنا نقد الیان" سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان در واکنش به قرارداد اسرائیل برای فروش پهپاد به جمهوری آذربایجان، گفت: به راه انداختن مسابقه تسلیحاتی در منطقه اقدامی بسیار خطرناک است. 

این دیپلمات ارمنی همچنین تصریح کرد: دولت ایروان درخصوص انتقال تسلیحات خطرناک اسرائیل به منطقه سکوت نمی کند و تهدیدآمیز بودن این روند را در محافل منطقه ای و بین المللی مطرح خواهد کرد.

البته طرح این درخواست را نباید چندان اصولی قلمداد کرد. زیرا جمهوری آذربایجان می تواند از کشورهای دیگر نظیر روسیه، ترکیه و برخی ازکشورهای آسیایی تسلیحات موردنیاز خود را تامین کند.

 رژیم اشغالگر قدس در زمینه فروش سلاح به جمهوری آذربایجان، اهداف سیاسی خاصی را نیز پیگیری می کند که دراعتراض طرف ارمنی به آن اشاره نشده است. مهمترین موضوع دراین زمینه، تلاش نهادهای صهیونیستی برای تحریک طرفین مناقشه بویژه جمهوری آذربایجان به از سر گیری جنگ با ارمنستان است.

رژیم نژادپرست اسرائیل در چند زمینه برای تحریک طرفین متخاصم به از سرگیری جنگ تلاش کرده است. علاوه بر فروش سلاح،  اظهارنظرهای کارشناسان صهیونیست در رسانه های این رژیم برای تحریک جمهوری آذربایجان به ازسرگیری جنگ یکی از این روش ها است.

تهدیدهای متقابل طرفین متخاصم درشرایطی که گفتگوهای صلح جریان دارد، نشان می دهد که، طرفین برای امضای توافقنامه صلح آمادگی ندارند.139/118

نویسنده: محمدعلی طالبی 

بیشتر بخوانید:

صدور مجوز فروش پهپادهای اسرائیلی به جمهوری آذربایجان /تحلیل

هشدار ارمنستان به اسرائیل درباره راه انداختن مسابقه تسلیحاتی در منطقه