صدها آواره فلسطینی با تجمع روبروی دفتر آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) UNRWA در امان پایتخت اردن، به تصمیم آمریکا برای پایان تامین مالی این نهاد اعتراض کردند.

به گزارش ایران پرس به نقل از «ای پی تی ان»؛ معترضان و آوارگان فلسطینی روز یک شنبه ضمن ابراز انزجار از تصمیم آمریکا برای قطع کمک مالی به آنروا تاکید کردند؛ چنین اقدامی هزاران نفر از جمله کودکان و معلولان را تحت تاثیر قرار می دهد. 

«آنروا» پس از جنگ سال 1948 خاورمیانه (و آغاز اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین) تاسیس شد، تا به بیش از هفتصد هزار آواره فلسطینی که یا ناچار به فرار شدند یا خانه و زندگی شان نابود شد؛ کمک رسانی کنند.

این آژانس آموزش و خدمات اجتماعی برای بیش از پنج میلیون نفر را در سراسر منطقه فراهم می آورد. 

دولت آمریکا سالیانه 360 میلیون دلار به آژانس امدادرسانی و اشتغال آوارگان فلسطینی کمک مالی می‌کرد، اما با تصمیم روز شنبه دونالد ترامپ، این کمک مالی به طور کامل قطع شده است.

تنها آمریکا نیست که به آنروا کمک مالی می‌کند، بلکه در مجموع این آژانس سالیانه بیش از یک میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند.

قطع کمک‌های مالی آمریکا به آنروا بیش از همه درچارچوب طرح آمریکایی معامله قرن قرار دارد.

آمریکا، جمعه 24 اوت نیز در ادامه رویکرد خصمانه خود ضد مردم مظلوم فلسطین،  کمک دویست میلیون دلاری اش به باریکه غزه و کرانه باختری رود اردن را قطع کرده بود.

بر اساس طرح آمریکایی «معامله قرن»، قدس شریف به رژیم صهیونیستی واگذار می‌شود؛ آوارگان فلسطینی در دیگر کشورها، حق بازگشت نخواهند داشت و فلسطین تنها مالکیت اراضی باقی مانده کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را خواهد داشت. 

در چارچوب طرح «معامله قرن»، «ترامپ»  ششم دسامبر2017 شهر اشغالی‌ قدس را به عنوان پایتخت رژیم جعلی اسرائیل معرفی کرد و از تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس خبر داد. دولت آمریکا  دوشنبه 14 می 2018 این تصمیم را عملی کرد.

شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جا داده، بخش لاینفک فلسطین و از مهم‌ترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می‌آید. قدس از سال 1967 در اشغال رژیم صهیونیستی است.

به گفته ی مقامات آنروا، بیش از 2 میلیون آواره ی فلسطینی ثبت نام شده در اردن زندگی می کنند. این رقم بیشترین آمار آوارگان فلسطینی در همه ی جایگاه های آنرواست.

آنروا بیش از پنج میلیون آواره فلسطینی را در کشورهای اردن، لبنان، سوریه، نوار غزه و کرانه باختری ثبت نام کرده است.

ابراز تأسف اردن از اقدام آمریکا در قطع کمک به آوارگان فلسطینی

وزیر خارجه اردن شنبه شب از اقدام آمریکا در قطع کمک‌های مالی به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی «آنروا» UNRWA ابراز تأسف کرد.

«ایمن الصفدی» Ayman al-Asfadi با تاکید بر اینکه این اقدام آمریکا اشتباه است، گفت: حفاظت از آنروا،  احترام گذاشتن به حق آوارگان فلسطینی در زندگی با کرامت است.

139/110

بیشتر بخوانید:

حمایت اتحادیه‌اروپا از «آنروا»؛ آمریکا تجدیدنظر کند/ تحلیل

وزیر خارجه فلسطین: «آنروا» منحل نخواهد شد

واکنش فلسطینی‌ها به قطع کامل کمک‌های آمریکا به آنروا/ تحلیل