ایران پرس: در چهارمین نشست وزیران کشور سازمان همکاری شانگهای،موضوعاتی از جمله مبارزه با تروریسم ،افراط گرایی ، جرائم سازمان یافته و مواد مخدر بررسی شد.

احمد وحیدی وزیر کشور ایران روز جمعه در چهارمین نشست وزیران کشور سازمان همکاری شانگهای که به میزبانی ازبکستان برگزار شده و در آن موضوعاتی از جمله مبارزه با تروریسم ،افراط گرایی ، جرائم سازمان یافته و مواد مخدر بررسی می‌شد، با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران، خود قربانی تروریسم بین المللی است، تاکید کرد که ایران آمادگی کامل دارد با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در مبارزه با تروریسم، افراط گرایی، جرائم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر همکاری کند.

وحیدی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگونه تروریسم را در همه اشکال آن محکوم می‌کند.

اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران در زمینه همکاری با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی با توجه به مبارزه طولانی مدت ایران با تروریسم چه در داخل کشور و چه در سطح منطقه ای معنا پیدا می کند. در سطح داخلی ایران به عنوان یکی از قربانیان اصلی تروریسم در سطح جهانی مطرح است. عناصر گروهک منافقین طی چندین سال اقدامات مسلحانه و تروریستی حدود 17 هزار نفر از مردم و شمارزیادی از مقامات نظام  جمهوری اسلامی را ناجونمردانه ترور کردند.با این حال این گروهک با اقدامات موثر مردمی و نهادهای انقلابی  و نیروهای مسلح  چه در داخل ایران و چه در زمان هجوم به ایران در اواخر جنگ تحمیلی طی عملیات مرصاد تا حد زیادی منهدم شدند و اکنون بقایای آن در کشور آلبانی  با حمایت غربی ها  به حیات نیمه جان خود ادامه می دهند.

در سطح منطقه ای نیز جمهوری اسلامی ایران پیشتاز مبارزه با تروریسم و افراط گرایی بوده و از زمان شکل گیری و گسترش عملیات  گروههای تروریستی در سوریه و سپس عراق همکاری گسترده ای با دولت های این دو کشور در زمینه مقابله با تروریست های تکفیری و نابودی آنها در این دو کشور داشته است. ضمن اینکه بارها درباره گسترش تروریسم تکفیری در افغانستان با توجه به فعالیت ها و اقدامات  عناصر گروه ترویستی تکفیری داعش هشدار داده است.

اکنون داعش در افغانستان روز به روز به دامنه عملیات تروریستی خود افزوده است و بیش از پیش به اقدامات انتحاری و انفجارهای ترویستی علیه مردم مظلوم این کشور روی آورده است.این امر یعنی افزایش فعالیت های تروریستی در افغانستان در عین حال  مخاطرات و تهدیدات جدی را متوجه کشورهای همسایه  عضو سازمان همکاری شانگهای کرده است. طبیعتا همکاری تهران با این کشورها در امر مبارزه با تروریسم و افراط گرایی می تواند کمک شایانی به این کشورها در امر مقابله با تهدیدات تروریستی کند.

در امر مبارزه با مواد مخدر نیز سازمان ملل متحد از ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر نام برده است.هم چنین ایران با وجود شرایط تحریمی، با کشف و ضبط بیش از یک هزار تُن مواد مخدر در سال، بیش‌ترین میزان کشفیات مواد مخدر در جهان را به خود اختصاص داده است. جمهوری اسلامی ایران در چند دهه گذشته برای مقابله با تولید و قاچاق  مواد مخدر و مبارزه با باندهای قاچاق مواد مخدر هزینه های هنگفتی را متقبل شده و شمار زیادی از سربازان و پرسنل نظامی و انتظامی آن به شهادت رسیده اند.

سازمان همکاری شانگهای از ابتدا بر اساس رویکردی امنیتی و اساسا برای مقابله تروریسم و افراط گرایی ، جرائم سازمان یافته و مبارزه با مواد مخدر با توجه به چشم انداز افزایش این گونه اقدامات در قلمرو کشورهای عضو از روسیه گرفته تا کشورهای آسیای مرکزی و چین شکل گرفته است. طبیعتا با عضویت کامل ایران در این سازمان فرا منطقه ای ، تهران می تواند تجربیات گرانبهای خود در امر مبارزه با تروریسم و افراط گرایی را در اختیار کشورهای عضو این سازمان بگذارد.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در 15 ژوئن 2001 در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.در نشست این سازمان در ژوئن 2017 در شهر آستانه ، هندوستان و پاکستان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای‌ شدند. هم اکنون ایران نیز در حال طی کردن مراحل و فرآیندهای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای است. فرآیند عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای از اجلاس سال گذشته این سازمان در «دوشنبه» تاجیکستان آغاز شده است.

119

نویسنده:سید رضا میرطاهر