امارات و بحرین روز 15 سپتامبر در کاخ سفید با حضور «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، توافق سازش با اسرائیل را امضا کردند. ادعای حاکمان بحرین، امارات، آمریکا و رژیم صهیونیستی این بود که با این توافق، صلح افزایش خواهد یافت و از نزاع در منطقه کاسته خواهد شد.
با این حال، با گذشت دو هفته از امضای این توافق، نه تنها اثری از کاهش خشونت دیده نمیشود بلکه حتی رژیم صهیونیستی بر خشونت خود علیه فلسطینیها افزوده است. در تازهترین اقدام، نظامیان اسرائیلی «شیخ حسن یوسف» 64 ساله و از اعضای ارشد جنبش جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را در منزلش، واقع در شهرک «بیتونیا»، غرب رام الله در کرانه باختری، بازداشت و به اردوگاه «عوفر» منتقل کردند.
بازداشت شیخ حسن یوسف در حالی است که وی 21 سال از عمر خود را در زندانهای اسرائیل سپری کرده است و ژوئیه گذشته پس از 15 ماه اسارت در زندانهای رژیم اسرائیل، آزاد شده بود.
نکته حائز اهمیت اینکه، دلیل اصلی بازداشت شیخ حسن یوسف این است که وی در واکنش به عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل، تلاشهایی در راستای همگرایی بین جنبشهای فتح و حماس داشته است.
در واقع، رژیم اسرائیل انسجام، یکپارچگی و همگرایی گروههای فلسطینی را که از پیامدهای توافق سازش است، نمیپذیرد و با تلاشها در این جهت و افرادی که در این راستا حرکت کنند، برخورد میکند.
از سوی دیگر، اسرائیل سعی دارد با بازداشت اعضای ارشد جنبشهای فلسطینی، روند همگرایی فلسطینیها را متوقف کند. «حسام بدران» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در واکنش به اقدام رژیم صهیونیستی در بازداشت شیخ حسن یوسف گفت: "این عضو ارشد حماس خدمات زیادی به مقاومت کرده و همواره آماده فداکاری بوده است."
شهرکسازی، مهمترین جنایت رژیم اسرائیل علیه فلسطینیها
علاوه بر بازداشت فلسطینیها، اسرائیل همچنان به شهرکسازی نیز ادامه میدهد. میتوان گفت شهرکسازی از مهمترین جنایتهای رژیم اسرائیل علیه فلسطینیها است که به اشغال سرزمین فلسطین و تبعید و کوچ اجباری فلسطینیها از منازلشان منجر میشود. اگرچه بازیگران توافق سازش از توقف طرح الحاق کرانه باختری در چارچوب این توافق خبر دادند، اما ادامه شهرکسازی در اراضی فلسطینیها به منزله الحاق تدریجی کرانه باختری است.
در همین راستا، وزارت امور خارجه فلسطین با انتشار بیانیهای، موافقت تلآویو با ادامه ساخت شهرکهای صهیونیستنشین در کرانه باختری را محکوم و آنرا در راستای اجرای یکجانبه طرحهای شوم معامله قرن و طرح موسوم به الحاق عنوان کرد.
وزارت خارجه فلسطین تاکید کرد: اقدام رژیم صهیونیستی در گسترش شهرکسازی، تبلیغات گمراهکننده آمریکا و اسرائیل را نیز برای کشاندن برخی کشورها به دام عادیسازی روابط با اشغالگران صهیونیست برملاء کرد.
افزایش خشونت اسرائیل علیه فلسطینیها نشان میدهد توافق اسرائیل با امارات و بحرین اساساً ماهیت صلحطلبانه ندارد. گروههای فلسطینی پس از توافق موسوم به آبراهام هیچ اقدام عملی علیه رژیم اسرائیل انجام ندادند بلکه صرفاً در درون خود به چارچوبی برای پایان دادن به اختلافها و همچنین تاکید بر قابلیتهای داخلی برای مقابله با تهدیدها تمرکز کردند. با این حال، پاسخ رژیم اسرائیل به این رفتار و سیاست داخلی فلسطینیها، تداوم رویکردهای خشن گذشته و «تغییرناپذیر» نشان دادن سیاست سرکوب است.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
پشت پرده طرح نتانیاهو برای اشغال بیشتر کرانه باختری
فلسطین؛ دو دهه پس از انتفاضه دوم
بازداشت 120 هزار فلسطینی از انتفاضه الاقصی تا کنون