به گزارش خبرگزاری ایران پرس، قیمت نفت با بیاعتنایی به رشد اقتصادی جهانی و متمرکز شدن بر چشم انداز عرضه به علت تحریمهای اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه، روز جمعه باز هم افزایش یافت.
هر بشکه نفت برنت در بازارهای جهانی با 2 دلار و 36 سنت افزایش 113.26 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 2 دلار و 28 سنت افزایش 110.54 دلار معامله شد.
هر دو شاخص نفتی در مسیر ثبت دومین هفته افزایشی هستند که ناشی از پیشنهاد اتحادیه اروپا برای پایان دادن به خرید نفت از روسیه طی 6 ماه و محصولات نفتی تا پایان سال 2022 است. این ممنوعیت شامل ممنوعیت تمامی خدمات کشتیرانی و بیمه برای انتقال نفت روسیه میشود.
استفان برناک، تحلیلگر بازار گفت: "تحریم نفتی اتحادیه اروپا یک کمبود عرضه شدید ایجاد میکند. در هر صورت، اوپک پلاس هم هیچ تمایلی به کمک ندارد."
سازمان کشورهای صادرکننده نفت و همپیمانانش موسوم به اوپک پلاس با نادیده گرفتن درخواست کشورهای غربی مبنی بر افزایش تولید، تصمیم گرفتند، در ماه ژوئن نیز افزایش 432 هزار بشکه در روز را ادامه دهند.
نرخ طلا برای سومین هفته کاهشی شد
هرچند قیمت طلا روز جمعه نزدیک به 5 دلار افزایش یافت، اما این فلز گرانبها در مسیر ثبت سومین هفته کاهشی قیمت قرار دارد.
از آنجایی که سرمایهگذاران نگران چشم انداز افزایش نرخ بهره شدید بانک مرکزی آمریکا بودند، قیمت طلا در مسیر ثبت سومین هفته کاهشی قرار گرفته است، هرچند کاهش ارزش دلار سبب شد تا روز جمعه اندکی قیمت طلا بالا رود.
هر اونس طلا در بازارهای جهانی با 4 دلار و 57 سنت افزایش 1881.75 دلار فروخته شد.
شاخص دلار، پس از اینکه به بالاترین رقم در 20 سال گذشته رسید، 0.4 درصد کاهش یافت و طلا را برای مالکان ارزهای غیر دلاری ارزان تر ساخت. با این حال، دلار در مسیر ثبت پنجمین افزایش هفتگی قرار دارد.
با اینکه طلا به عنوان منبع امن سرمایهگذاری در برابر دلار محسوب میشود، اما با افزایش نرخ بهره، هزینه نگهداری این فلز گران بها که دارایی بدون بهره است، بالا میرود.
بانک مرکزی آمریکا، روز چهارشنبه، نرخ بهره بانکی این کشور را 0.50 درصد افزایش داد و به بازه 0.75 تا یک درصد رساند که بالاترین میزان در 22 سال گذشته به شمار میرود. در همین حال، جرمی پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا صراحتاً افزایش سه چهارم درصدی نرخ ها در جلسه آینده را رد کرد.
117