در این راستا دامنه سایت رسمی روزنامه ایران توسط دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) مصادره و مسدود شده است.
روزنامه ایران روز شنبه 25 آوریل خبر داد که دامنه سایت رسمی این روزنامه توسط دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) مصادره و مسدود شده است.
سایتهای دیگر نشریات موسسه ایران، ایراندیلی، الوفاق، ایران ورزشی و ایران سپید نیز مسدود شدهاند.
روزنامه ایران به بسته شدن دامنه سایت خود اعتراض کرده و مسدود شدن سایت این روزنامه با 25 سال سابقه انتشار را اقدامی "غیرقانونی" دانسته است.
"مهدی شفیعی"، مدیر مسئول روزنامه ایران گفته است که پیگیریهای حقوقی برای رفع انسداد و مصادره دامنه سایت در جریان است.
دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا (OFAC) یک آژانس اجرایی و اطلاعاتی مالی است که زیر مجموعه وزارت خزانهداری آمریکا محسوب میشود و وظیفه آن برنامهریزی و اجرای تحریمهای اقتصادی و تجاری در حمایت از اهداف امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا است.
اوفک پیش از این به بهانه اختیارات ضد تروریسم خود علیه نهادهای قانونی مالی، اجرایی و رسانهای ایران اقدام کرده و دامنههای بینالمللی وابسته به سایت خبرگزاری فارس را مسدود کرده بود. مسدود کردن سایت روزنامه ایران با 25 سال سابقه انتشار جزء آخرین اقدامات غیرقانونی این نهاد آمریکایی است.
دولت ترامپ به زعم خود با این گونه اقدامات مانع اطلاع رسانی رسانه های ایرانی می شود. درحالی که درعصر اطلاعات و ارتباطات هرگونه اقدام برای محدود ساختن روند اطلاعات با توجه به کثرت و تنوع رسانه ها از اینترنت گرفته تا ماهواره ها و رادیو و تلویزیون محکوم به شکست است.
این اقدام واشنگتن در اصل برای مانع تراشی در مسیر اطلاع رسانی رسانه ای ایرانی و نیز ایجاد اختلال در زمینه آگاهی مردم جهان از مواضع حق طلبانه ایران صورت گرفته است. البته آمریکا در این زمینه سابقه بدی دارد و تاکنون اقدامات مشابهی را انجام داده است.
دفتر اوفک وزارت خزانه داری پس از بروز اغتشاشات در ایران در نوامبر 2019، با ادعای نقش موثر "محمد جواد آذری جهرمی"، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در قطع اینترنت، وی را تحریم کرد. آمریکا مدعی است که بستن سایتهای وابسته به نظام ایران را در چارچوب قوانین تحریمی خود انجام می دهد. البته تلاش دولت ترامپ برای مانع تراشی و قطع ارتباطات ایران با بقیه جهان به این موارد محدود نشده و واشنگتن تلاش می کند دسترسی مقامات و نهادهای ایرانی به شبکه های اجتماعی را متوقف کند تا بدین ترتیب مانع ابراز مواضع و تبیین سیاست های جمهوری اسلامی برای کاربران این شبکه ها شود.
در این راستا "برایان هوک" نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران از شرکتهای پشتیبان شبکههای بزرگ اجتماعی، نظیر فیسبوک، توییتر و اینستاگرام خواسته است که حساب کاربری مقامهای ارشد جمهوری اسلامی را مسدود کنند.
البته اقدامات واشنگتن با واکنش منفی تهران مواجه شده و وزارت خارجه ایران تصمیم خزانهداری آمریکا در مسدودسازی دسترسی به دامنه اینترنتی رسانههای ایرانی را محکوم کرده است.
وزارت خارجه ایران روز یکشنبه در صفحه توییتر خود با انتشار تصاویر خبرگزاری فارس، صدا و سیما و موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران قویاً تصمیم خزانه داری آمریکا در مسدودسازی دسترسی به دامنه اینترنتی رسانههای ایرانی را که مغایر با اعلامیه جهانی حقوق بشر و آزادی بیان است، محکوم میکند.
در توییت وزارت خارجه ایران تاکید شده است: اقدام رژیم واشنگتن در ساکت کردن جریان رسانهای بدیل، آمریکا را به نقض کننده اصلی نظم قانون محور بینالملل تقلیل داده است.
به رغم این اقدامات نابخردانه دولت ترامپ، اما واقعیت این است که سیاست ها، مواضع و اقدامات آمریکا در قبال ایران به ویژه در زمینه اعمال تحریم ها نه فقط موجب تسلیم تهران در قبال خواسته های غیرقانونی و زیاده طلبانه واشنگتن نشده بلکه با واکنش منفی بین المللی نیز مواجه شده است.
نویسنده: سیدرضامیرطاهر
139/117
بیشتر بخوانید:
ایران تصمیم آمریکا در مسدودسازی رسانههای ایرانی را محکوم کرد
رهبران مذهبی جهان خواستار رفع تحریمهای ایران شدند
تاکید پمپئو بر تداوم تحریمها ضد ایران؛ افشای رویکرد ضدانسانی آمریکا/ تحلیل