با آغاز نبرد آزادسازی جنوب سوریه و پیشروی سریع ارتش سوریه در این منطقه، چه از طریق جنگ و یا مصالحه، اردن تنها کشوری است که برای برقراری سازش و جلوگیری از درگیری در این منطقه تلاش می کند.

«حمیدی العبدالله» در تحلیلی در این رابطه که در روزنامه لبنانی البناء، منتشر شد، می نویسد، تا لحظه آغاز نبرد آزادسازی جنوب سوریه، اردن به موضع آمریکا درباره جنگ در این منطقه پایبند بوده و بر این اساس، همواره درباره آغاز عملیات نظامی برای آزادی جنوب سوریه، هشدار می داد.

با آغاز عملیات نظامی و پیشروی نیروهای ارتش سوریه، اردن در تحرکات جدید خود برای تحقق هدفی دیگر یعنی برقراری آتش بس در این منطقه که مسوولان امان، صراحتا به آن اذعان داشته اند، تلاش هایی انجام داده است.

برقراری آتش بس به معنای توقف عملیات نظامی برای آزادسازی مناطقی از جنوب سوریه است که همچنان تحت اشغال دو گروه تروریستی داعش و جبهه النصره است و با توجه به این که این دو گروه تروریستی از توافق آتش بس در تمامی تفاهم نامه ها، مستثنی هستند، از این رو درخواست برای توقف عملیات نظامی در این منطقه، به معنای محافظت از دو گروهی است که از نظر بین المللی، تروریست هستند و طبعا دولت سوریه با این درخواست مخالف است.

اردن بیش از هر کشور دیگری برای برقراری آتش بس در جنوب سوریه تلاش می کند که اقدامات این کشور در این رابطه در مقایسه با آمریکا قابل مقایسه نیست.

اردن برای تحقق این هدف همواره با روسیه تماس داشته و وزیر امور خارجه آن نیز به مسکو سفر کرده است.

در این میان چه انگیزه ای سبب شده است تا اردن برای جلوگیری از درگیری در جنوب سوریه – در حالی که می داند این جنگ متوقف نمی شود – تلاش کند و هدف آن از انجام مذاکره چیست و چه می خواهد؟

گروه های مسلح و تروریستی که در منطقه جنوب سوریه مستقر هستند، به سه دسته تقسیم می شوند.  داعش و جبهه النصره دسته نخستی هستند که از نظر جامعه جهانی تروریست به شمار می روند.

نیروهای جبهه النصره در صورت تسلیم، می توانند روانه ادلب شوند؛ اما جنگ های گذشته نشان داده است که برای برخورد با داعش، چاره ای به جز اقدام نظامی نیست.

دسته دوم از عناصر مسلح، کسانی هستند که با آشتی موافقت کرده و با ارتش سوریه، به برقراری امنیت و ثبات در شهرهایشان، همکاری می کنند. اما دسته سوم از افراد مسلح، کسانی هستند که علیه ارتش و غیرنظامیان سوری مرتکب جنایت شده و به خاطر هراس از تسلیم شدن به سبب احتمال محاکمه در رابطه با جنایاتی که مرتکب شده اند، مصالحه با دولت را نمی پذیرند.

این افراد نمی توانند راهی ادلب شوند زیرا جبهه النصره آنها را نخواهد پذیرفت و اردن نیز به بهانه این که دیگر نمی تواند پذیرای تعداد بیشتری از آوارگان باشد، از ورود آنها به خاک خود، جلوگیری می کند.

از این رو هدف اردن از این تلاش ها، دستیابی به راه حلی برای مساله سومین دسته از عناصر مسلح است.

امان برای محافظت از این افراد، از روسیه و دولت سوریه تضمین می خواهد و چه بسا این مساله، سبب به تاخیر افتادن مصالحه در برخی شهرک ها به ویژه در شهرک ها و محله های جنوبی درعاست.

مترجم: محب احمدی

5 جولای 2018

http://www.al-binaa.com/archives/article/192325

بیشتر بخوانید:

مخالفت اردن با گشودن مرزهای این کشور به روی پناهجویان سوری

پیروزی ارتش سوریه در جبهه‌جنوبی؛ تسلط بر مرزهای اردن

 اردن، کانون سفرهای دیپلماتیک مقامات سیاسی و نظامی غربی / تحلیل

دیدار نتانیاهو با پادشاه اردن در امان