ایران پرس- تصمیم نخست وزیر اردن برای موافقت با اعطای مالکیت زمین و یا مسکن به سرپرست خانواده های آوارگان غزه در اردن، این فلسطینیان را دچار تردید کرده است.

«حبیب السالم» در مقاله ای تحلیلی در پایگاه خبری الخلیج آنلاین می نویسد، تصمیم «عمر الرزاز» مبنی بر اعطای مالکیت مسکن و یا زمینِ با مساحت کمتر از یک دونم (هر دونم حدود هزار متر مربع) در اردن به سرپرست خانواده های آوارگان غزه و نیز ثبت خودروهایشان به نام آنها، تردیدهایی را درباره اهداف وی از این اقدام، ایجاد کرده است.

این که نخست وزیر اردن از ثبت مالکیت اراضی و مسکن در اردن برای آوارگان فلسطینی، به دنبال حذف مساله فلسطین در راستای اجرای طرح موسوم به معامله قرن است و یا فقط هدفی انسانی را دنبال می کند، مساله ای سوال برانگیز است.

به گفته منابع آگاه، نمایندگان پارلمانی و کسانی که گارد قدیمی نظام حاکم بر اردن به شمار می روند، برای جلوگیری از تصمیم گیری دولت این کشوردرباره اعطای حقوق به آوارگان فلسطینی، الرزاز را تحت فشار شدید قرار داده اند.

با توجه به حضور یک جریان گسترده در داخل نهادهای تصمیم گیری در حکومت اردن که تا آخرین لحظات با اعطای حقوق مدنی به آوارگان فلسطینی به بهانه «وطن جایگزین» مخالفند، قطعا اجرایی شدن تصمیم دولت در این باره، آسان نخواهد بود.

برانگیختن شبهات

«نبیل غیشان» نماینده پارلمان اردن در این باره گفت، دولت درباره آوارگان اهل غزه، در حالی تصمیم گیری کرده است که برای پذیرش آن چه که معامله قرن نامیده می شود، تحت فشارهای شدید اقتصادی و سیاسی قرار دارد.

غیشان در گفت وگو با الخلیج آنلاین تاکید کرد، تصمیم الرزاز در این باره تردید برانگیز است.

این نماینده پارلمانی افزود، ارائه تسهیلات به اهالی غزه در اردن اقدامی مطلوب است مشروط به آن که به تلاش های در حال انجام برای اسکان فلسطینیان در وطنی جایگزین خارج از فلسطین اشغالی و حذف حق بازگشت این آوارگان، کمکی نکند.

«غیث عثامنه» نویسنده و تحلیلگر سیاسی اردن نیز درباره تصمیم اخیر دولت اردن اظهار داشت، با وجود آن که ترغیب فلسطینیان برای بقا در سرزمین خود و جدا نشدن از خانواده و نیز نادیده نگرفتن تصرف اراضی فلسطینیان از سوی اسرائیل پس از بیرون راند فلسطینیان از آنجا، دارای اولویت است، چگونه دولت اردن چنین پیشنهادهای وسوسه انگیزی را مطرح می کند.

عثامنه افزود، تصمیم الرزاز سبب می شود تا نگرانی ها درباره اقدام وی برای فراهم کردن زمینه اجرای موفقیت آمیز معامله قرن و ترغیب فلسطینیان ساکن فلسطین اشغالی برای ترک سرزمین خود و اسکان در اردن، افزایش یابد.

الرزاز در گفت وگویی مطبوعاتی تاکید کرده بود، دولت اردن مشکلات اهالی غزه در اردن را بدون ملاحظات دیگر، برطرف کرده است.

الخلیج آنلاین به نقل از منابع دولتی وابسته به نهادهای تصمیم گیری اردن، اعلام کرد، دولت اردن برای رفاه اهالی غزه در اردن و اعطای حقوق مدنی و انسانی به آنها، به دنبال تصمیم گیری های بیشتری است.

به اعتقاد این منابع تصمیم هیات وزیران اردن مبنی بر موافقت با اعطای حق مالکیت زمین و مسکن در اردن به آوارگان فلسطینی، نباید توطئه ای برای اجرای معامله قرن، قلمداد شود.

118

مترجم: محب احمدی

بیشتر بخوانید:

طرح معامله قرن؛ محورها، اهداف و بازیگران و پیامدها/ تحلیل (1)

طرح معامله قرن؛ محورها، اهداف، بازیگران و پیامدها/ تحلیل (2)