«صلاح السقلدی» در تحلیلی در پایگاه خبری المیادین نوشت: هنگامی که ترامپ در حساب کاربری توییتر خود از موافقت عربستان سعودی با درخواست آمریکا مبنی بر افزایش تولید نفت خام خبر داد، اطمینان داشت که از نظر ریاض، اوامر ترامپ لازم الاجرا است.
براساس گزارش های برخی منابع خبری بین المللی، عربستان سعودی قرار است به درخواست آمریکا میزان تولید نفت خام خود را روزانه تا یک میلیون بشکه و به گفته خود ترامپ، تا دو میلیون بشکه افزایش دهد.
ترامپ از این موضوع آگاه بود که اوامر وی به عربستان سعودی، فقط یک درخواست ساده نیست که مورد بررسی قرار گیرد زیرا گفتن کلمه «نه» به رییس کاخ سفید برای عربستان سعودی هزینه خواهد داشت.
طی سال های گذشته و زمانی که روسای جمهور آمریکا با میانه روی و احترام، عربستان سعودی را مخاطب قرار می دادند، گفتن کلمه «نه» عادت این کشور بود اما اکنون که وقیح ترین و جسورترین رییس جمهور تاریخ آمریکا در کاخ سفید حضور دارد، چگونه ریاض جرأت گفتن کلمه «نه» را داشته باشد؟
افزایش میزان تولید نفت خام تا دو میلیون بشکه در روز برای کاهش قیمت بالای نفت
ترامپ روز شنبه بلافاصله پس از گفت وگوی تلفنی با شاه عربستان سعودی، در حساب کاربری توییتر خود نوشت، «با ملک سلمان گفت وگو کردم و وجود مسائل در ایران و ونزوئلا را برای وی توضیح دادم و درخواست خود را مبنی بر افزایش میزان تولید نفت خام تا دو میلیون بشکه در روز برای کاهش قیمت بالای نفت مطرح کردم و وی نیز با این درخواست موافقت کرده است».
از سوی دیگر، ریاض به خاطر افشای صریح توافق ترامپ با ملک سلمان و احساس شرم از این مساله، هیچ واکنشی نشان نداد و فقط به انتشار خبری شرم آور با عباراتی مبهم در سایت خبرگزاری رسمی خود «واس» اکتفا کرد.
در سایت خبرگزاری واس آمده است: «طرفین (ترامپ و ملک سمان) بر ضرورت تلاش برای حفظ ثبات بازار نفت و رشد اقتصاد جهانی و نیز تلاش کشورهای تولید کننده نفت برای جبران کمبود احتمالی این ماده تاکید کردند».
دستور آمریکا به عربستان سعودی برای افزایش سهم خود در تولید نفت، چند روز پس از آن صورت گرفت که سازمان اوپک در پی فشارهای آمریکا، با افزایش تولید نفت خود به میزان هفتصد هزار بشکه در روز موافقت کرده بود.
این مساله نشان می دهد که درخواست ترامپ از ملک سلمان، نه فقط به خاطر مسایل اقتصادی آمریکا بلکه به سبب ملاحظات سیاسی مرتبط با دشمنی آمریکا با ایران و ونزوئلا مطرح شده است.
ترامپ برخی از کشورهای هم پیمان آمریکا را که وارد کننده نفت از ایران و ونزوئلا نیز هستند، برای تحریم نفت این کشورها تحت فشار قرار داده است که این مساله مؤید سخن یکی از سران کشورهای خاورمیانه است که گفت: «آن طور که به نظر می رسد، ترامپ عملاً، رییس سازمان اوپک است»،
هدف ترامپ از افزایش تولید نفت عربستان
هدف ترامپ از افزایش تولید نفت عربستان، جبران کمبود احتمالی نفت در بازارهای جهانی در پی تحریم احتمالی نفت ایران و ونزوئلا است و واشنگتن به غیر از عربستان سعودی که شریک مطیع آمریکاست، هیچ کشوری را برای موافقت با درخواست خود نیافته است.
همچنین این مساله قطعا بدین معناست که ترامپ در راستای حمایت از اسرائیل، از سرمایه و پول کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی، برای مقابله با ایران استفاده می کند در حالی که این رژیم، سرزمین های عربی از جمله قدس شریف را به اشغال خود درآورده است و شب و روز حرمت مسجد الاقصی را زیر پا می نهد.
اگر آمریکا در سال های گذشته از طریق شرکت های نفتی خود، نفت کشورهای عربی را غارت کرده و بهای نفت و نیز شرکت هایی که اجازه خرید این نفت را داشته اند، تعیین کرده و یا برخی از این شرکت های نفتی را به نفع اقتصاد خود، تحریم می کرده است، امروز آمریکا دچار طمعه ورزی ترامپ، از نفت این کشورها به عنوان سلاحی سیاسی به نفع خود و اسرائیل به عنوان مهم ترین همپیمان خود استفاده می کند.
آمریکا از نفت کشورهای عربی به عنوان ابزار جنگی در نبرد اسرائیل با ایران استفاده می کند
آمریکا از نفت کشورهای عربی به عنوان ابزار جنگی در نبرد اسرائیل با ایران استفاده می کند؛ در واقع نفت این کشورها که حکام عرب، سخاوتمندانه و تحت لوای «حمایت از آمریکا» آن را در اختیار دشمنان خود قرار داده اند، در نهایت علیه خود آنها و ملت های غارت شده عربی مورد استفاده قرار می گیرد.
ترامپ گاو عربی را تا آخرین قطره شیر می دوشد
ترامپ که همواره همه تحرکات خود را حساب شده انجام می دهد، نه تنها شرکای عربی خود را به بهانه محافظت از آنها در مقابل کابوس ایران تحریک و منابع نفتی و ثروت آنان را غارت کرده است و این کشورها را تحقیر می کند، همانطور که سال گذشته پانصد میلیارد دلار از ریاض به جیب واشنگتن رفت، بلکه به تمسخر تحریک آمیز و استفاده از لحن تند و اهانت آمیز علیه شرکای عرب خود ادامه می دهد.
تا زمانی که حکام عرب در مقابل آمریکا سر تسلیم فرود می آورند و طرح خطرناک «معامله قرن» را تأیید می کنند و منابع و اراده سیاسی و حاکمیت خود را به این کشور می فروشند، ترامپ نیز به دوشیدن گاو عربی تا آخرین قطره شیر آن ادامه داده و با اجرای معامله قرن، به آرامی در راستای حذف مساله فلسطین گام برمی دارد.
110/135
مترجم: سیده زهرا محب احمدی
بیشتر بخوانید:
ترامپ: پادشاه عربستان با افزایش تولید نفت موافقت کرد
همراه شدن عربستان و امارات با توئیت نفتی ترامپ