به گزارش ایران پرس، نتایج اولیه شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری تونس حاکی از آن است که، "قیس سعید" نامزد مستقل حائز ۱۹درصد آرا شده و به همراه "نبیل القروی" رهبر حزب «قلب تونس» با ۱۵درصد آرا به دور دوم انتخابات راه یافته است.
"عبدالفتاح مورو" نامزد حزب النهضه تونس با ۱۱درصد آرا در جایگاه سوم قرار گرفته است.
"قیس سعید" نامزد مستقل و تقریبا بی نام و نشان تا پیش از انتخابات بود و "نبیل القروی" نیز به جرم فساد مالی و پول شویی در زندان به سر می برد.
"منصف المرزوقی" رئیس جمهوری سابق تونس و یکی از نامزدها، شکست در انتخابات ریاست جمهوری را پذیرفت.
این در حالی است که به اعتقاد برخی تحلیلگران، "یوسف الشاهد" نخست وزیر کنونی، "منصف المرزوقی" رئیس جمهوری سابق، "عبدالکریم الزبیدی" وزیر دفاع و "عبدالفتاح مورو" معاون رهبر حزب النهضه از میان 26 نامزد انتخابات ریاست جمهوری تونس از شانس بیشتری برای پیروزی برخوردار بودند.
کمیسیون انتخابات تونس در پایان انتخابات ریاست جمهوری این کشور که روز یکشنبه برگزار شد، ضمن انتشار آمار اولیه اعلام کرد: میزان مشارکت در این انتخابات، 45 درصد بوده است.
در انتخابات ریاست جمهوری تونس 26 نفر نامزد شده بودند.
بر اساس قانون انتخابات تونس، اگر نامزدها نتوانند اکثریت مطلق معادل پنجاه درصد آراء را در دور نخست کسب کنند، دور دوم در فاصله دو هفته پس از اعلام نتایج نهایی دور نخست برگزار می شود.
براین اساس دو نامزدی که بیشترین رأی را در دور اول کسب کرده اند، بار دیگر با هم رقابت خواهند کرد و فردی که در دور دوم، دارای بیشترین رأی باشد به عنوان رئیس جمهور انتخاب خواهد شد.
این انتخابات در پی درگذشت "محمد الباجی قائد السبسی" Mohamed Beji Caid Essebsi رئیس جمهور پیشین این کشور برگزار شد.
السبسی پنجشنبه 23 ژوئیه به علت بیماری در سن 93 سالگی درگذشت.
139/118
بیشتربخوانید:
شکست «المرزوقی » در انتخابات ریاست جمهوری تونس
آغاز انتخابات ریاست جمهوری در تونس
انتخابات ریاست جمهوری تونس و چالشهای آن/ تحلیل