به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دکتر بهرام عیناللهی گفت: بر اساس تفاهمنامهای که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شد، مقرر شده مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور به منظور توسعه فرهنگ کتابخوانی که تاثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت معنوی در جامعه دارند، به کتاب های عمومی و تخصصی تجهیز شوند.
وی افزود: مطابق این تفاهمنامه مراکز متعدد وزارت بهداشت اعم از خانههای بهداشت، مراکز جامع سلامت، بیمارستانها و درمانگاهها مجهز به کتابخانه خواهند شد تا مراجعان و خدمت گیرندگان از این مراکز در اوقات آزاد خود به مطالعه بپردازند و از این طریق به ارتقای سطح سواد سلامت مردم کمک شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۵ هزار و ۲۴۰ عنوان کتاب در حوزه علوم پزشکی منتشر شده که سه هزار عنوان آن تالیفی و دو هزار عنوان ترجمه بوده است.
دکتر عین اللهی اظهار کرد: دانشگاههای علوم پزشکی کشور ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی دارند که حاصل تلاش آنها در ۲۲ سال گذشته عرضه ۶۴۲ عنوان کتاب به جهان بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین ۴۶۵ مجله علمی و پژوهشی در حوزه علوم پزشکی طی این مدت منتشر شده که ۷۹ عنوان از این مجلات در ISI نمایه شده، همچنین ۹۷ عنوان مجله در پابمد و ۱۸۰ مجله نیز در اسکاپوس نمایه شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت کتابخوانی و ارتقای سواد سلامت جامعه، اظهار کرد: استادان و دانشجویان علوم پزشکی باید از آخرین دستاوردهای علمی روز در این حوزه مطلع باشند که انتشار کتابها و مجلات علمی به این امر مهم کمک میکند.
وی گفت: علاوه بر مطالعات فردی دانشمندان علوم پزشکی برنامههای ژورنال کلوپ را در گردهماییهای علمی اجرا میکنند که در آن به طور گروهی به مباحث علمی پرداخته میشود.
دکتر عیناللهی ادامه داد: با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرحی را در دست اجرا داریم تا ۱۸ هزار خانه بهداشت کشور را به کتاب و کتابخانه تجهیز کنیم.
وی با بیان اینکه کتابخوانی در توسعه سلامت معنوی در جامعه اثرگذار است، گفت: طبق توافقنامه انجام شده به صورت مرحلهای خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت و سپس مراکز درمانی وزارت بهداشت را با اولویت مناطق محروم به کتاب، کتابخانه و امکانات کتابخوانی مجهز خواهیم کرد.
113
بیشتر بخوانید:
اختصاص ۹ هزار کرسی هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی به زنان
افزایش صادرات تجهیزات پزشکی ایران به تاجیکستان