رئیس جمهوری فیلیپین در سخنانی همچنین از احتمال خرید تسلیحات از چین و روسیه خبر داد.
دوترته افزود، روسیه و چین اعلام آمادگی کرده اند که نیازهای تسلیحاتی فیلیپین را تامین کنند.
واکنش تند رئیس جمهوری فیلیپین به آمریکا، پس ازآن بود که وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای اجرای قرارداد فروش 26 هزار قبضه سلاح تهاجمی به پلیس ملی فیلیپین را متوقف کرد.
مقامات وزارت امور خارجه آمریکا، نگرانی از نبرد مرگبار نیروهای پلیس فیلیپین با قاچاقچیان مواد مخدر را دلیل توقف فروش سلاح های سبک ساخت آمریکا به مانیل اعلام کرده اند.
نحوه برخورد سخت دولت فیلیپین با قاچاقچیان مواد مخدر در این کشور، علت اصلی بروز تنش بین مانیل و واشنگتن در دوره دوترته محسوب می شود.
دوترته طبق وعده های انتخاباتی خود برای مقابله سخت با قاچاقچیان مواد مخدر از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری فیلیپین، به نیروهای پلیس و حتی مردم این کشور اجازه داد تا برای ریشه کنی مواد مخدر، قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر را هدف شلیک های مرگبار خود قرار دهند.
سیاست های سخت گیرانه دوترته علیه قاچاقچیان که در دوران تبلیغات انتخاباتی بر آن تاکید داشت، یکی از دلایل اصلی پیروزی وی در انتخابات پیشین ریاست جمهوری فیلیپین بود.
از ماه ژوئیه گذشته که دوترته قدرت را در فیلیپین در اختیار گرفت، بیش از 3000 نفر مظنون به قاچاق مواد مخدر و حتی معتادان به این مواد کشته شدهاند.
گفته می شود بیش از 600 هزار تن از قاچاقچیان و مصرف کنندگان مواد مخدر هم از ترس کشته شدن خود را تسلیم پلیس فیلیپین کرده اند.
برخورد سخت دولت فیلیپین با قاچاقچیان و مصرف کنندگان مواد مخدر در این کشور علاوه بر استقبال گسترده داخلی برای مبارزه قاطع با مواد مخدر، در سطح منطقه ای و بین المللی هم بازتاب های قابل توجهی داشته است.
جالب این که بازتاب این مسئله به گونه ای بوده که شرکت" Taytay Gaming "که یک بازی انیمیشنی برای گوشی های تلفن همراه تولید کرده که شخصیت اصلی این بازی رییسجمهوری فیلیپین است که قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر را می کشد.
برخی کشورها و نهادهای بین المللی از جمله آمریکا و سازمان ملل متحد، از شیوه برخورد پلیس فیلیپین با عوامل قاچاق مواد مخدر و مصرف کنندگان آن دراین کشور ابراز نگرانی کرده و آنرا فراتر از چارچوبهای قضایی، مسائل حقوق بشری و اعمال خشونت محض ارزیابی می کنند.
حتی سفارت آمریکا در فیلیپین در واکنش به سیاست کشتار قاچاقچیان و مصرف کنندگان مواد مخدر، از دولت مانیل خواسته به حاکمیت به قانون، دادرسی و احترام به حقوق بشر متعهد باشد.
این در حالی است که رئیس جمهوری فیلیپین خشونت علیه قاچاقچیان مواد مخدر و مصرف کنندگان آن را، راهی برای نجات جامعه این کشور از تباهی دانسته است و قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر را موجب ناامنی اجتماعی در فیلیپین می داند.
تنش های آمریکا و فیلیپین درباره نحوه برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر در این کشور، پس از اظهارات رکیک سپتامبر گذشته دوترته علیه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا شدت گرفت.
کاخ سفید در واکنش به سخنان دوترته علیه اوباما، دیدار آنان در حاشیه نشست آسه آن در لائوس را لغو کرد.
در شرایطی که تنش ها در روابط آمریکا و فیلیپین در حال افزایش است و حتی دوترته از پایان مناسبات دو کشور خبر داده، چین و روسیه درصدد جذب گسترش همکاری با مانیل با هدف تضعیف نفوذ و موقعیت منطقه ای کاخ سفید هستند.