ایران پرس- وزارت امورخارجه فیلیپین اعدام یک خدمتکار دیگر این کشور در عربستان را خلاف قوانین بین‌المللی دانست و خواستار توقف آن شد.

علاوه براین، گروه‌های مدنی در  فیلیپین نیز با صدور بیانیه‌های مختلف در واکنش به اعدام خدمتکار فیلیپینی درعربستان اتخاذ سیاست‌هایی برای حمایت ازحقوق کارگران فیلیپینی در خارج از کشور را خواستار شدند.

عربستان به  رغم پیگیری‌ها و اعتراض دولت فیلیپین در هفته جاری یک خدمتکار زن فیلیپینی 39 ساله دیگر را اعدام کرد.

پیش از این هم، رژیم آل سعود چند تن از خدمتکاران خارجی ازجمله پاکستانی، اندونزی و بنگلادشی را به بهانه‌های مختلف اعدام کرده است و همچنان بدون توجه به اعتراض‌های صورت گرفته به جنایات خود ضد خدمتکاران و اتباع خارجی شاغل در عربستان ادامه می‌دهد.

بخصوص آنکه آنان از دسترسی به وکیل و هر گونه محکمه عادلانه محرومند و بدون در نظر گرفتن آداب و قوانین قضایی به شکل ظاهری محاکمه و سپس اعدام می‌شوند.

نکته قابل توجه دیگر اینکه بسیاری از خدمتکاران خارجی که در منازل شهروندان سعودی مشغول به کار هستند، صرف نظر از شرایط سخت کار و استثمار شغلی در معرض سوء‌استفاده‌های جنسی نیز قرار دارند.

این بدان معناست که خدمتکاران به عنوان بردگان جنسی هم در عربستان مورد استفاده قرار می‌گیرند وهرگونه مخالفت خدمتکاران در برابر صاحب کار با حبس و تنبیه‌های خانگی همراه است و می‌تواند تا اعدام نیز پیش برود.

«دینا المأمون» پژوهشگر و کارشناس مسایل حقوق بین الملل معتقد است: کارگران خارجی شاغل در عربستان قربانیان تجاوز و آزار جنسی کارفرمایان هستند که درصورت اعتراض به پایان خط زندگی خود می‌رسند.

در حالی‌ که هیچ قانونی در عربستان برای حمایت از این خدمتکاران وجود ندارد و با توجه به اینکه خدمتکاران بسیاری درعربستان مشغولت به کار هستند دسترسی نداشتن آنان به هر گونه قوانین حمایتی ظلم و جنایت بزرگی در حقشان محسوب می‌شود.

در این میان آنچه مورد انتظار افراد خارجی شاغل در عربستان است اینکه دولت‌های اعزام کننده نیروی کار به عربستان همچون پاکستان، اندونزی و بنگلادش با همکاری با یکدیگر در جهت وادار کردن رژیم آل سعود به پذیرش قوانین حمایتی از خدمتکاران و کارگران خارجی شاغل در عربستان وادار نمایند.

این موضوع از انجهت مهم و ضروری است که گزارش سازمان‌‌های حقوق بشری حکایت از آن دارد که صاحبان مشاغل در عربستان، گذرنامه‌های زنان خدمتکار خود را ضبط می‌کنند تا آنها نتوانند به کشورشان بازگردند و این وضعیت امکان هر گونه شکایت انان را نیز سلب می کند.

ساره بلال کارشناس مسایل حقوقی درباره حمایت قانون از اتباع خارجی شاغل در عربستان می‌گوید: "کارگران خارجی بازداشت شده در عربستان در شرایط بسیار دشواری قرار می گیرند. آنان قادر به پرداخت هزینه‌های وکیل نیستند و بدون محاکمه اعدام می‌شوند و جامعه جهانی در برابر این جنایت سکوت می کند."

در هر حال، موضوع ظلم و تعدی به کارگران و خدمتکاران خارجی شاغل در عربستان موضوع تازه‌ای نیست و به رغم اعتراض‌های کشورهای اعزام کننده نیروی کار به عربستان این روند همچنان ادامه دارد.

بسیاری از نهادهای اجتماعی این جنایت را لطمه بزرگ به حیثیت و اعتبار ملی هر کشوری می دانند که حکام سعودی به راحتی با ان بازی می کنند و حاضر به توضیح در برابر نقض قوانین بین المللی در این خصوص هم نیست.

از اینرو همکاری همه کشورهایی که نیروی کار به عربستان اعزام می‌کنند برای وادار کردن آل سعود جهت احترام گذاشتن به حقوق انان بیش از پیش ضروری است.118/120

بیشتر بخوانید:

مانیل: اعدام تبعه فیلیپینی درعربستان خلاف قوانین بین المللی است

عربستان و گسترش دایره اعدام و قتل‌های سیاسی/ تحلیل