پناهجویان افغانستانی

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با انتقاد از اظهارات مقامات پاکستانی در خصوص وضعیت پناهجویان افغان در این کشور هشدار داد: بازگشت پناهجویان افغان باید داوطلبانه و بدون هیچ فشاری انجام شود.

دولت موقت پاکستان روز گذشته (سه شنبه) اعلام کرد: تمام پناهجویان افغان ساکن این کشور که اسناد اقامتی قانونی ندارد، باید تا 1 نوامبر پاکستان را ترک کنند.

اسلام آباد می گوید که در مجموع 4.4 میلیون تبعه افغانستان در پاکستان زندگی می‌کنند که حدود 1.7 میلیون نفر آنها غیرقانونی هستند و این افراد باید تا ماه آینده میلادی پاکستان را ترک کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «قیصرخان آفریدی» سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان روز چهارشنبه اعلام کرد: بازگشت پناهجویان افغان باید داوطلبانه و بدون هیچ‌گونه فشاری باشد تا از آنهایی که به دنبال جای امن هستند، حمایت شود.

سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت: طرح اخراج پناهجویان افغان از پاکستان نگران کننده است.

آفریدی اظهار داشت: سازمان ملل تلاش می‌کند تا از نهادهای مرتبط پاکستانی درباره تصمیم این کشور توضیحاتی دریافت کند.

سخنگوی حکومت طالبان افغانستان نیز در واکنش به تصمیم پاکستان برای اخراج گسترده مهاجرین افغان، تجدید نظر اسلام آباد در این تصمیم را خواستار شد.

«ذبیح الله مجاهد» امروز (چهارشنبه) در صفحه اجتماعی اکس‌ نوشت: "برخورد با مهاجرین افغانستان در پاکستان قابل قبول نیست و باید اسلام آباد در تصمیم خود تجدید نظر کند."

مجاهد افزود: مهاجرین افغان در مشکلات امنیتی پاکستان نقشی ندارند. 

سازمان عفو بین الملل هم دیروز با ابراز نگرانی درباره تصمیم پاکستان برای اخراج گسترده مهاجران افغانستانی از آن کشور، حمایت جامعه جهانی از پناهجویان افغان را خواستار شده بود.

این در حالی است که کارشناس سیاسی افغان در این زمینه تأکید کرد: تهدید دولت اسلام‌آباد درباره اخراج یک میلیون پناهجوی افغان از این کشور عملی نیست.

«ترمذی سادات» کارشناس افغان گفت: اخراج اجباری یک میلیون پناهجوی افغان تا ماه آینده تاکتیک اسلام‌آباد برای باج‌خواهی از آمریکا، کشورهای اروپایی و طالبان است.

«سمیع یوسف‌زی» خبرنگار افغان نیز تصریح می‌کند: برنامه پاکستان برای بازگرداندن صدها هزار افغان تا ماه گذشته غیرممکن و کاملاً غیر واقعی است.

وی با اظهار اینکه از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان 700 هزار نفر به پاکستان پناهنده شده‌اند، افزود: اکنون اگر پاکستان به زور آنها را بازگرداند، این اقدام جرقه انتقادهای بزرگ حقوق بشری را برمی‌انگیزد.

117