"محمد فیصل" سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت: باوجود اینکه کشورهای جهان به مبارزه اسلام آباد با تروریسم اذعان دارند، وزارت خارجه آمریکا در گزارش اخیر خود، نقش موثر پاکستان در مبارزه با تروریسم منطقهای را انکار کرده است.
"محمد فیصل"، گزارش وزارت خارجه آمریکا را مغایر با اظهارات برخی سران این کشور مبنی بر نقش موثر پاکستان در برقراری صلح منطقه ای عنوان کرد .
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین تاکید کرد، اسلام آباد حسن نیت خود در رابطه با برقراری ثبات و امنیت در منطقه را برای پیشبرد روند صلح در افغانستان به اثبات رسانده است.
متهم کردن پاکستان به برخورد دو گانه با تروریسم توسط آمریکا رویکردی است که از سال 2004 بر روابط دو کشور سایه افکنده است و در بیش از پانزده سال گذشته همواره مناسبات آنان متاثر از اتهام زنی کاخ سفید در خصوص حمایت و همکاری اسلام آباد با طالبان، شرایطی پرتنش را سپری کرده است.
دولت آمریکا مدعی است، پاکستان با براه اندختن بازی دو گانه در مواجهه با تروریسم همزمان با تاکید بر لزوم مبارزه با این تهدید خطرناک، با حمایت از برخی گروه های افراطی، برنامه ها و منافع آن کشور و همپیمانانش در افغانستان و سطح منطقه را به مخاطره انداخته است.
"محمد یوسف زازی" کارشناس سیاسی و نظامی در افغانستان گفته است؛
لانه ها و پایگاه های تروریست ها در داخل شهرهای پاکستان هستند و سازمان اطلاعاتی این کشور اطلاعات دقیقی در این زمینه دارد.
اظهارات "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا در اوت سال 2017 که نقطه عطفی در بکارگیری ادبیات توهین آمیز و تند علیه پاکستان ارزیابی شد، بر شدت تنش و اختلاف بین این دو کشور افزود.
ترامپ با طرح ادعای تبدیل شدن پاکستان به پناهگاه امن برای تروریست ها، کمک های مالی به این کشور را قطع کرد و مقامات اسلام آباد را به فریبکاری برای دریافت میلیارد ها دلار از کاخ سفید طی دوران ریاست جمهوری "جرج بوش" و "باراک اوباما" متهم کرد که این سخنان ترامپ با واکنش های بسیار تند مردم و مقامات پاکستان روبرو شد.
برغم آنکه تابستان گذشته "عمران خان" نخست وزیر پاکستان به واشنگتن سفر کرد و با برخی مقامات آمریکا از جمله ترامپ به گفت وگو پرداخت، اما این دیدار و مذاکرات نتوانست از میزان تنش در روابط دو کشور بکاهد.
به خصوص آنکه عمران خان در دوره حضور در جایگاه اپوزیسیون در طیف مخالفان سیاست های آمریکا قرار داشت و بارها رهبری برگزاری تظاهرات ضد آمریکایی را برعهده داشت.
باتوجه به چنین پیشینه ای که از عمران خان در پاکستان وجود دارد این گمانه مطرح است که نخست وزیر این کشور حاضر به نرمش غیر متعارف در مقابل سیاست های سلطه طلبانه کاخ سفید ندارد و در چنین شرایطی تداوم و تشدید تنش در مناسبات اسلام آباد و واشنگتن محتمل است.
دولت آمریکا علاوه بر متهم کردن پاکستان به برخورد دو گانه با تروریسم، این کشور را به کارشکنی در روند صلح افغانستان نیز متهم می کند که البته دولت کابل نیز چنین موضعی دارد.
البته باید توجه داشت که در آمریکا نیز موضع یکسانی درباره نقش پاکستان در مبارزه با تروریسم وجود ندارد و برخی شخصیت ها در دولت وکنگره آن کشور، عملکرد اسلام آباد را در زمینه مقابله با افراط گرایی رد نمی کنند.
نویسنده: محمدرضا عسگری
117
بیشتر بخوانید:
بالا گرفتن تنش دیپلماتیک بین افغانستان و پاکستان/ تحلیل
دیدار "زلمی خلیلزاد " با نخست وزیر پاکستان/ تحلیل
انتقاد نخست وزیر پاکستان از رویکرد ضد اسلامی کشورهای غربی/تحلیل