ایران پرس- "بنیامین نتانیاهو"، نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه برای نخستین بار وارد "الخلیل" در کرانه باختری و مسجد ابراهیمی شد. پیش از سفر نتانیاهو، "رووین ریولین"، رئیس رژیم صهیونیستی نیز وارد الخلیل شد و از مسجد ابراهیمی بازدید کرد.

شهر الخلیل در کرانه باختری رود اردن، اهمیت تاریخی و مذهبی زیادی برای فلسطینی ها دارد.

این شهر که آثار باستانی زیادی دارد در فهرست آثار باستانی و میراث فرهنگی یونسکو قرار دارد.

نتانیاهو در ورود به شهر الخلیل گفت: «یهودیان در الخلیل غریبه نیستند و تا ابد در آن باقی خواهند ماند.» این ادعای نتانیاهو در حالی است که در شهر الخلیل بیش از 200 هزار فلسطینی و صدها یهودی زندگی می کنند، اما رژیم صهیونیستی در ادامه اشغال سرزمین های فلسطینی تلاش دارد شهر الخلیل را نیز به طور کامل اشغال کند.

با توجه به این ترکیب جمعیتی، سفر رئیس و نخست وزیر رژیم صهیونیستی به الخلیل با واکنش مردم فلسطین مواجه شد. مردم فلسطین در اعتراض به ورود نخست ‌وزیر رژیم صهیونیستی به شهر الخلیل تظاهرات کرده و تصاویر وی را به آتش کشیدند.

ادعای نتانیاهو درباره حضور ابدی یهودیان در الخلیل نیز با واکنش "نبیل ابوردینه"، سخنگوی رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین مواجه شد و "ابوردینه" گفت: «آن چیزی که برای همیشه باقی می ‌ماند، ‌مقدسات فلسطین است.»

سفر رئیس و نخست وزیر رژیم صهیونیستی به الخلیل در راستای پیگیری سیاست یهودی سازی مناطق اشغالی و اماکن مقدس فلسطینی ها قرار دارد. از سوی دیگر، به نظر می رسد که این سفر با طرح آمریکایی "معامله قرن" نیز ارتباط دارد و نتانیاهو تلاش می کند با کمک آمریکا الخلیل را نیز به سرزمین های اشغالی ضمیمه کند، همان گونه که مدعی حاکمیت کامل بر قدس است.

با این حال، زمان سفر نتانیاهو به الخلیل اهمیت زیادی دارد زیرا این سفر در فاصله کمتر از دو هفته تا برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل انجام شد. از این رو، اهداف انتخاباتی و کسب آراء راست گرایان افراطی مهمترین دلیل و هدف سفر نتانیاهو به شهر الخلیل در کرانه باختری است.

"حفظی ابو سنینه" مدیر حرم ابراهیمی در این خصوص گفت: «هدف نتانیاهو از این سفر، کسب آرای راستگرایان افراطی با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخابات (کنست) است تا به افراطیون بگوید که این مکان مختص یهودیان است و بر سیطره خود بر آن تاکید کند.»

در واقع، نتانیاهو از سفر به الخلیل اهداف تبلیغاتی انتخاباتی دارد و با دادن وعده هایی نظیر افزایش شهرک سازی ها در الخلیل و حمایت از یهودیان در این شهر سعی می کند آرا آنها را برای انتخاباتی که قرار است روز 17 سپتامبر برگزار شود به دست آورد.

این تلاش نتانیاهو در حالی است که وی با حمله به مواضع حشد الشعبی در عراق، مواضع ارتش سوریه در دمشق و نقض حاکمیت لبنان سعی داشت جایگاه خود و حزب لیکود را در انتخابات تقویت کند، اما حمله یکشنبه گذشته حزب الله به مواضع رژیم صهیونیستی از داخل سرزمین های اشغالی، این تلاش نتانیاهو را خنثی کرد.

بر این اساس، "حازم قاسم"، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" با بیان اینکه «نتانیاهو شکست خورده و ناامید است»، اظهار داشت، «نخست وزیر اسرائیل می خواهد جایگاه خود را از طریق تعرض به شهر الخلیل تقویت کند.»

نویسنده: سید رضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

حماس: ورود نتانیاهو به الخلیل باعث آغاز انتفاضه سوم فلسطینیها می شود

نتانیاهو: ترامپ بعد از انتخابات اسرائیل از معامله قرن رونمایی می‌کند

درخواست فلسطین برای مداخله دادگاه کیفری بین المللی درخصوص یهودی‌سازی الخلیل

شهرک سازی جدید رژیم صهیونیستی در «الخلیل»/ هشدار درباره جنایات اسرائیل