ایران پرس: «زهرا گیتی نژاد» معلمی با بیش از 30 سال سابقه تدریس در مدارس کشور، هنوز هم آموزش بچه های ایران زمین برایش یک دغدغه جدی است.

زهرا گیتی نژاد معلمی با بیش از 30 سال سابقه تدریس در مدارس کشور، هنوز هم آموزش بچه های ایران زمین برایش یک دغدغه جدی است. او اکنون نیز در مدارس غیر انتفاعی مشغول به تدریس است.

گیتی نژاد می گوید: "من این کار را با عشق شروع کردم و همچنان هم این عشق را درون خودم دارم. از سال 1354 به استخدام آموزش و پرورش درآمدم. آن زمان دانشگاه قبول شدم؛ ولی به خاطر شرایطی که داشتم ورود دانشگاه برایم مشکل بود. بعد از انقلاب در حین تدریس وارد دانشگاه شدم. از همان ابتدا هم آموزگار دبستان بودم و بعدها رشته تحصیلی ام هم علوم تربیتی و شاخه آموزش ابتدایی بود. ابتدایی را انتخاب کردم؛ چون پایه است. بچه ها در این دوران دنیای پاک و صادقی دارند و شخصیت‌شان به خوبی شکل می گیرد تا جایی که شما می توانید تاثیر تربیت معلم را در آنها ببینید."

اما خانم گیتی نژاد فقط به تعلیم اکتفا نکرد. روی دیوار اتاق خانم گیتی نژاد پر است از عکس مدرسه های شهرهای دور افتاده. قاب هایی که هر کدامشان یک لبخند بزرگ دارند از بچه هایی که حالابا شوق بیشتری دنبال آرزوهایشان در مدرسه  می گردند.

بانوی مدرسه ها

«بانوی مدرسه ها» اولین عبارت چشمگیری است که مابین همه تصویرهای روی دیوار، نگاهها را به خودش جلب می کند. بانویی که از همان اوایل جوانی، آموزش و مدرسه، محور پر رنگ زندگی اش بوده است. او در کنار تدریس با کمک سازمان نوسازی مدارس و مجمع خیرین تا به حال توانسته 250 مدرسه برای مناطق محروم بسازد.

18 مدرسه هم در نقطه صفر مرزی سیستان و بلوچستان ساخته است و جالب تر اینکه وی مولف کتاب درسی مطالعات اجتماعی سازمان پژوهش، و مولف کتابهای کمک درسی است.

«ایران را مدرسه کنیم.» شعاری است که از روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی بر آن تاکید شد و در پی استقبال دختران و بانوان ایرانی از فرصت ایجاد شده، تحصیل و سواد آموزی ارتقاء یافت. تا آنجا که امروز ده‌ها دانشگاه، دانشکده و پژوهشگاه ویژه بانوان تاسیس شده است.

نقش زنان در حوزه آموزش و پرورش کشور 

گزارش سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد «یونسکو» حاکی از آن است که ایران در شاخص برابری فرصت تحصیل برای دختران به طور دائم رشد کرده است. و از سوی دیگر ایران در زمره کشورهایی است که به هدف تعیین شده برای گسترش تحصیل همگانی، رسیده است.

از کل پرسنل آموزش و پرورش، 63 درصد آن معلم هستند که با توجه به نقش اثربخش زنان در این رابطه، تعداد معلمان زن نسبت به مرد افزایش دارد. همچنین زنان درایران 20 درصد اساتید دانشگاهی را تشکیل می دهند به گونه ای که هفت هزار استاد دانشگاه‌ و دو هزار و 700 نفر از اساتید حوزه علمیه زنان در سیستم آموزش عالی کشور فعال هستند.

گیتی نژاد، موسس خیریه «مهر گیتی»

زهرا گیتی نژاد حالا موسس خیریه «مهر گیتی» است. جایی که با کمک نیکوکاران و سازمان نوسازی محلی برای ساخت و تجهیز مدارس در مناطق صفر مرزی و محروم کشورتاسیس شده است.

موسسه ای غیر دولتی و نیکوکارانه متشکل از واحدهای مختلف باهدف بنیادین تلاش برای ساختن ایرانی عاری از فقر  فرهنگی و با هدف پرورش انسان های برخوردار از  باورهای دینی و هویت ملی انسان هایی توانا با مهارتهای لازم برای ایفای نقش مؤثر درخانواده و جامعه.

خانم گیتی نژاد به خاطر فعالیت هایش در حوزه مدیریت و امور عمرانی منتخب جایزه جهانی گوهرشاد شد.

وی می گوید: "من در طرحی به نام آموزش جهانی شرکت کردم و در آن طرح به عنوان هسته مرکزی انتخاب شدم. یک روز پس از تدریس معلمان، ریئس اداره از من خواست از مدارس روستایی بازدید کنم. مدارس روستایی در خط صفر مرزی سیستان وبلوچستان همه از دخمه هایی تشکیل شده بود کوچک، تاریک بدون میز ونیمکت، بعضی با یک میز و نیمکت برای کلاس پنجمی ها، این در حالی بود که خودم هم آن زمان در یکی از بهترین مدارس تهران درس می دادم و این تفاوت اصلا برایم قابل قبول نبود. نمی توانستم بپذیرم که بچه های سرزمینم بخواهند در این شرایط درس بخوانند."

یکی از کارهای شایسته ای که با کمک موسسه مهرگیتی انجام شد ساخت پلی برای بچه های عشایر بود که به خاطر عبور از رودخانه با سیم و کابل انگشت‌هایشان را از دست داده بودند. پلی که حالا اسم آن را گذاشته اند «پل دانش».

این معلم معتقد است: "کار خیر پول نمی خواهد. نیت خیر و دل بزرگ می خواهد. چنانچه ما با همین پشتوانه  در طرح  «کتاب برای همه»، 22 کتابخانه در مناطق محروم تجهیز کردیم و هر ماه برای استان ها به طور میانگین 15 هزار جلد کتاب می فرستیم. ایمن سازی 300 مدرسه درکنار طرح مدرسه یاری نیز، از اقدامات دیگر موسسه مهر گیتی است که در مناسبت‌های مختلف به بچه ها در تهیه وسایلی مثل کیف، لوازم التحریر یا وسایل ورزشی کمک می کند."

زهرا گیتی‌نژاد زنی است که توانسته با ساخت مدرسه در مناطق محروم به کودکان مناطق مرزی انگیزه‌ای برای تحصیل و دانایی بدهد و برای آنها آینده‌ای روشن را به ارمغان بیاورد. آرزوی زهرا گیتی‌نژاد این است که تمام دانش آموزان و دانشجوها در فضای سالم و استاندارد تحصیل کنند تا بتوانند به موفقیت برسند و آینده‌ای درخشان داشته باشند.

117

بیشتر بخوانید:

ایران بانو: لیلا عراقیان، طراح پل طبیعت تهران

ایران بانو: ملیحه نوروزبیگی، تولیدکننده برتر کشوری