دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران و روسیه منطقه آزاد مشترک تاسیس می‌کنند.

ایران و روسیه اراده مشترکی برای گشترش روابط دوجانبه دارند. اواخر بهار سال جاری بود که «نواف» عضو مجلس دومای روسیه و نماینده ویژه پوتین، «سرگئی میلوشکین» مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لوتوس آستارا خان روسیه، «الک ساو چنکو» نایب رئیس دومای روسیه و هیئت همراه در جلساتی متفاوت با «سعید محمد» مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی دیدار و بر گسترش همکاری‌های دو و چند جانبه ایران و روسیه با تکیه بر ظرفیت‌های در مناطق آزاد ایران تاکید کردند.

پس از آن دیدار و با پیگیری‌های دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، قانونی را برای تصویب پروتکل الحاقی توافقنامه منطقه آزاد بین اتحادیه اوراسیا و ایران امضا کرد.

این توافقنامه شامل قوانین اساسی تجارت بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران است و تا حد ممکن به قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) نزدیک است. در آن تعهدات طرفین برای کاهش یا لغو حقوق گمرکی و دیگر موانع غیرگمرکی برای برخی از کالاها در راستای تشویق همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو طرف تعریف می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سعید محمد» دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی ایران روز یکشنبه در مراسم معارفه رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه به دنبال تاسیس منطقه آزاد مشترک با کشورهای همسایه هستیم گفت: توافقاتی با کشور روسیه در این زمینه به عمل آمده است تا در آینده منطقه آزاد مشترک را با کشور روسیه تاسیس کنیم.

محمد افزود: در مذاکراتی که با نماینده ویژه رییس جمهور روسیه انجام شد؛ هر دو کشور بر راه اندازی کریدور شمال جنوب تاکید کردند. اگرچه کشور روسیه در آستاراخان و از لوتوس امکان انتقال ترانزیت را دارد ولی آنها تعهداتی برای راه اندازی دارند و ما نیز تعهداتی برای احیای هر چه سریعتر این کریدور داریم.

محمد با اشاره به افزایش تعداد مناطق آزاد کشور به ۱۵ منطقه اضافه کرد: منطقه آزادانزلی از مناطق هشت گانه با سابقه، فعال و پرظرفیت کشور است که از چند وجه ارزشمند بوده و ظرفیت ملی محسوب می شود. نخستین ویژگی ممتاز منطقه آزاد انزلی موقعیت قرارگیری در کریدور شمال جنوب برای ترانزیت کالاست که ظرفیت بزرگی برای کشور در حوزه تبادل کالا محسوب می شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور تصریح کرد: در سنوات گذشته به تکمیل کریدور شمال جنوب پرداخته نشد.این کریدور ۲ حلقه مفقوده در حد فاصل چابهار - زاهدان و رشت - کاسپین دارد که فعالیت در هر ۲ محدوده در حال انجام است و بزودی تکمیل خواهد شد .

/ 114