"محمد اسلامی"، پنجشنبهشب با "عماد خمیس"، نخستوزیر سوریه در دمشق دیدار و گفت وگو کرد. دو طرف در این دیدار، درباره موانع موجود در مسیر توافقنامههای اقتصادی امضاء شده بین ایران و سوریه گفت وگو کردند.
اسلامی پیش از این هم روز چهارشنبه با "محمد سامر الخلیل"، وزیر اقتصاد و بازرگانی خارجی سوریه دیدار کرد و در نخستین نشست اتاق مشترک بازرگانی دو کشور در دمشق شرکت کرد.
ایران و سوریه درچارچوب همکاری راهبردی در همه حوزهها بهدنبال گسترش مناسبات دوجانبه هستند. ایران و سوریه بهعنوان دو شریک قابل اعتماد، هدفگذاریهای بلندمدتی برای خود تعریف کردند که گسترش همکاریهای اقتصادی یکی از این هدفگذاریهاست.
در همین زمینه، "محمد سامر الخلیل"، وزیر اقتصاد و بازرگانی خارجی سوریه در نشست اتاق مشترک بازرگانی در دمشق گفت: سوریه خواهان گسترش همکاری تجاری و اقتصادی بلندمدت با ایران است.
سوریه امروز در بحث بازسازی و توسعه اقتصادی ظرفیت خوبی برای شرکتهای ایرانی است تا در این بازار فعال حضور گسترده و موثر داشته باشند.
وجود طرحهای فراوان سرمایهگذاری در سوریه، فرصت خوبی برای شرکتهای ایرانی است تا نقش مهمی در فرایند بازساری خرابیهای سوریه ایفا کنند.
در همین زمینه، "محمد اسلامی"، وزیر راه و شهرسازی ایران در دمشق، با بیان اینکه ایران خواهان گسترش همکاریها با سوریه در همه زمینههاست، گفت: شرکتهای ایرانی مشارکت در بازسازی سوریه را در اولویت فعالیتهای خود قرار دهند.
بدون شک، بازسازی خرابیهای سوریه در جنگ با گروههای تروریستی، اولویت دولت و مردم این کشور است تا سوریه بار دیگر به روزهای قبل از جنگ با تروریسم برگردد.
سوریه امروز با حجم گستردهای از خرابی زیرساختها از جمله جادهها و مراکز تولیدی و خدماتی روبرو است. بازگشت جریان زندگی به روال عادی در سوریه، در گرو بازساری این کشور است.
در این میان، کشورهای دوست سوریه به ویژه جمهوری اسلامی ایران میتوانند در عبور سوریه از وضعیت موجود و توسعه و رشد اقتصادی این کشور کمک بهسزایی کنند.
همانطور که ایران در جنگ با گروههای مختلف تروریستی در کنار دولت و ارتش سوریه ایستاد و آنان را شکست داد، امروز نیز در فرایند بازسازی سوریه بهترین شریک قابل اعتماد برای دولت و ملت سوریه است.
ایران در جنگ با تروریستهای اجارهای در سوریه، نقش مهمی داشته است و در همکاری مستشاری با ارتش سوریه، مانع از آن شد تا توطئه حامیان تروریستها در این کشور پیادهسازی شود.
اکنون سوریه با عبور از مرحله جنگ با تروریستهای اجارهای، با بخش عظیمی از خرابیها روبرو است که این تروریستها برجا گذاشتند.
همراهی و همکاری اقتصادی ایران با سوریه معنای کمتری از همکاری مستشاری تهران با دمشق در جنگ با تروریستها ندارد و چه بسا بهسبب گستردگی خرابیها در سوریه از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.
در چین شرایطی، حضور فعال شرکتهای ایرانی در سوریه برای بازسازی خرابیهای این کشور اهمیت راهبردی دارد و دولت سوریه از این مساله استقبال کرده است.
در همین زمینه، "محمد سامر الخلیل"، وزیر اقتصاد و بازرگانی خارجی سوریه تاکید کرد، شرکتهای ایرانی با مشارکت فعال در روند بازسازی سوریه، طرحهای موفقی اجرا کنند.
نویسنده: علیکرمی
117/118
بررسی راه های گسترش همکاری های اقتصادی ایران و سوریه
تاکید ایران و سوریه بر افزایش مبادلات تجاری