به گزارش «ایندیپندنت»؛ "تندایی آچیوم" Tendayi Achiume گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در پایان سفر تحقیقی 11 روزه به بریتانیا درخصوص وضعیت نژادپرستی در این کشور هشدار داد، از زمان برگزاری همهپرسی درباره برگزیت، تساوی نژادی در بریتانیا در معرض تهدید قرار گرفته است؛ تحمل نکردن قومی و مذهبی در این کشور بسیار بیشتر شده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، اگرچه در بریتانیا مانند بسیاری دیگر از نقاط اروپا راست گرایان افراطی به موفقیت سیاسی دست نیافتهاند، اما دیدگاههای افراطی در این کشور تقویت شده است.
نتایج به دست آمده در این تحقیق بر اساس استناد به گزارشهای ارائه شده به پلیس بریتانیا پس از برگزاری همهپرسی درخصوص برگزیت در ژوئن 2016 تا کنون بوده است.
بر اساس این گزارشها، میزان جُرم و جنایت ناشی از نژادپرستی به بیش از 80 هزار مورد در سال افزایش یافته است.
در گزارش سازمان ملل متحد همچنین هشدار داده شده که نه تنها جرم و جنایت ناشی از نژادپرستی، بلکه پذیرش این خشونتها و همچنین پذیرش نژادپرستی نیز درمیان مردم بریتانیا رشد چشمگیری داشته است.
قرار است گزارش نهایی دراین خصوص در ژوئن سال آینده به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه شود و در آن به جزئیات بیشتری از تاثیر برگزیت بر تساوی نژادی در بریتانیا پرداخته خواهد شد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد همچنین در گزارش خود، عوامل موثر بر این پدیده از جمله قوانین به تصویب رسیده در دوران حکومت ائتلافی و همچنین محافظهکاران درخصوص مهاجرت را مورد بررسی قرار داده است.
در این گزارش تاکید شده است سیاستهای سختگیرانه اعمال شده ضد مهاجران غیرقانونی در بریتانیا همچنین زندگی شمار زیادی از اقلیتهای قومی در این کشور را تخریب کرده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد همچنین در سخنانی در لندن، قوانین جدید مهاجرتی و سیاستهای اتخاذ شده برای مقابله با تروریسم را مهمترین عوامل تشدید نژادپرستی در بریتانیا دانست.
وی همچنین با انتقاد از «برنامه حق اجاره» (Right to Rent programme) که بر اساس آن مالکان اقامتگاه ها و مدیران مراکز مختلف باید وضعیت ویزا و حساب بانکی مستاجران خود را چک کنند، به شدت انتقاد کرد و گفت چنین قانونی بیمارستانها، بانکها و حتی مراکز اقامت خصوصی را به پستهای بازرسی مرزی تبدیل کرده است.
انتشار گزارش سازمان ملل متحد درحالی است که رسوایی اخیر موسوم به "ویندراش" سر و صدای زیادی در بریتانیا به پا کرده و برخی مسئولان این کشور از جمله "امبر راد" وزیر کشور را برای استعفا تحت فشار قرار داده است.
"نسل ویندراش" مهاجرانی که از کشورهای کارائیب بودند که بین سالهای ۱۹۴۸ و ۱۹۷۱ در بریتانیا سکنا گزیدند.
اسم "ویندراش" در واقع اشارهای است به نام کشتیای که این مهاجران با آن در روز ۲۲ ژوئن ۱۹۴۸ به خاک بریتانیا رسیدند.
مهاجران مسافر کشتی «ویندراش» شامل کارگرانی از کشورهای جامائیکا، ترینیداد، توباگو و دیگر جزایر بودند که به علت قحطی نیروی کار بعد از جنگ جهانی دوم در بریتانیا به این کشور آمدند.
با این حال، سیاستهای اخیر اتخاذ شده از سوی وزارت کشور بریتانیا، اثبات حقوق شهروندی اعضای فاقد ویزای این نسل را سخت تر کرده است.
در پی استعفای "امبر راد"، "ساجد جاوید" از سوی "ترزا می" نخست وزیر بریتانیا به عنوان وزیر کشور جدید منصوب شد.
به هرحال، "تندایی آچیوم" در سخنان خود در لندن گفت که با وجود تغییرات اخیر، در صورتی که قوانین مهاجرتی سالهای 2014 و 2016 که پایه و بنای سیاستهای جدید مهاجرتی هستند همچنان به قوت خود باقی باشند، هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد.
وی همچنین تاکید کرد: "محرومیت اجتماعی، اقتصادی و ساختاری اقلیتهای نژادی و قومی در انگلستان بسیار چشمگیر است".
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد ادامه داد: "واقعیت بسیار دردآور در بریتانیا این است که قومیت، نژاد، مذهب، جنسیت، ناتوانی جسمی و موارد دیگر شبیه به آن همچنان تعیین کننده فرصتهای زندگی برای افراد در این کشور بوده و در بسیاری از موارد به ظلم در حق افراد منجر می شود.
وی افزود: "به این ترتیب باید گفت که زنان سیاه پوست و رنگین پوست در بدترین وضعیت قرار داشته و بیشترین صدمه را می بینند".
"تندایی آچیوم" همچنین گفت که وحشت عمومی ناشی از پدیده تروریسم به افزایش اسلام ستیزی در بریتانیا منجر شده است.
وی تصریح کرد: "اگرچه دولت بریتانیا پیشرفتهایی در زمینه برقراری تساوی قومی در این کشور داشته است، اما لندن باید تلاشهای بیشتری را در این زمینه به خرج دهد.
گزارش اخیر سازمان ملل متحد، چند هفته پس از آن منتشر شد که افشای خبر مرگ شماری از سیاهپوستان و اقلیتهای قومی در زندانهای پلیس، به موضوعی جنجال برانگیز تبدیل شد. 120/ 133
مترجم: خزائی