ایران پرس- دولت آمریکا در دور جدید تحرکات ضد ایرانی خود و مداخله در امور منطقه غرب آسیا، به جنگ روانی علیه روابط بغداد و تهران روی آورده است.

دولت آمریکا به خصوص طی یک سال گذشته اقدام های ضد ایرانی خود را افزایش داده است. ترامپ ابتدا در 8 مه 2018 آمریکا را از برجام خارج کرد، سپس در دو مرحله 90 و 180 روزه تحریم ها را علیه ایران بازگرداند، در آوریل 2019 سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی خود قرار داد و در ادامه نیز معافیت واردات نفتی 8 کشور و در گام آخر هم برخی معافیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران را لغو کرد. این اقدام ‏ها را می توان اقدام های مستقیم دولت آمریکا علیه ایران عنوان کرد.

برخی اقدام ها نیز غیرمستقیم است که به بازیگران منطقه ای و کشورهای متحد جمهوری اسلامی ایران باز می گردد که از جمله این کشورها، عراق است. دولت آمریکا تلاش دارد با کارشکنی در روابط تهران- بغداد، بین دو کشور اختلاف و واگرایی ایجاد کند، اما تاکنون موفقیتی در این خصوص نداشته است.

دولت آمریکا در دور جدید تحرکات ضد ایرانی خود سعی دارد با تبلیغات و جنگ روانی این گونه نشان دهد که در روابط با ایران به سمت درگیری نظامی حرکت می کند. از جمله اقدام های روانی که طی روزهای اخیر انجام شد، بیانیه وزارت خارجه آمریکا است که به کارکنان «غیرضروری» سفارت خود در بغداد و کنسولگری این کشور در اربیل دستور داد، عراق را ترک کنند.

"علی جبار"، عضو کمیته امنیت و دفاع در پارلمان عراق در این خصوص گفت: «اعلام غیر مستقیم جنگ علیه ایران و تحریک طرف ایرانی با جنگ رسانه ‌ای و روانی از جمله اهداف واشنگتن درباره این اقدام است. واشنگتن می ‌کوشد با خارج کردن اتباع خود، جو رسانه ‌ای علیه دولت عراق ایجاد و وانمود کند که بغداد نمی‌ تواند برخی از گروه های وابسته به سازمان الحشد الشعبی را کنترل کند.»

در واقع، هدف اصلی این اقدام آمریکا جنگ روانی علیه ایران و اعمال فشار بر دولت عراق برای محدودسازی حشد الشعبی است. 

اقدام دیگری که طی روزهای اخیر انجام شد، مصاحبه "ایاد علاوی"، نخست وزیر پیشین عراق است که نشان می دهد این مصاحبه با دولت واشنگتن هماهنگ شده و در راستای اقدام های ضد ایرانی آمریکا است.

"ایاد علاوی" اخیرا در مصاحبه زنده با شبکه تلویزیونی «الشرقیه» عراق مدعی شد بود مقام ‌های آمریکایی به او خبر داده‌ اند که سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی سکوهای پرتاب موشک‌ های بالستیک را که در ایران، سوریه و غزه به سمت کشورهای عرب خلیج فارس نشانه رفته ‌اند، رصد کرده‌اند.»

اظهارات "ایاد علاوی" گویای این است که آمریکا برای اهداف ضد ایرانی خود از بهره گیری از مقام های کنونی کشورهایی نظیر عراق ناامید شده و به شخصیت هایی که اکنون جایگاه سیاسی برجسته ای ندارند، روی آورده است.

در واقع، اظهارات علاوی، بازی در زمین آمریکا و اسرائیل بود. در همین راستا، "صلاح البردویل" عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" در واکنش به این ادعا، آن را دیکته «کارگردان صهیونیست» درباره موشک‌ های حماس به وی عنوان کرد.

117

آخرین پرده از جنگ تبلیغاتی آمریکا علیه ایران در عراق

نیمی از «تیم ب»؛ شریک جرم جنگ فاجعه‌بار عراق