روز جهانی سرطان کودکان از آن رو حائز اهمیت است که توجه مردم و کارشناسان به موضوع مهم «تلاش برای دستیابی به درمان های موثر و کم عوارض تر» برای این بیماری مهلک در کودکان، افزایش یابد. از این رو سازمان بهداشت جهانی(WHO) برای سال 2030 هدف «دستیابی به نرخ بقای شصت درصدی کودکان سرطانی» را تعیین کرده است.
آمار انجمن کنترل جهانی سرطان(UICC) بیانگر آن است که سالانه 429 هزار کودک و نوجوان در سراسر جهان به سرطان مبتلا می شوند و سرطانهای لوسمی، لنفوم و مغز شایع ترین انواع سرطان در میان کودکان به شمار می روند.
متاسفانه بر خلاف ابتلا به سرطان در بزرگسالان، دلایل سرطان کودکان مشخص نیست و حتی عوامل ژنتیکی فقط ده درصد در این میان نقش دارند. بااین حال نقش برخی بیماریهای عفونی در ابتلای کودکان به سرطان قابل توجهند از این رو کارشناسان بر ضرورت واکسیناسیون به موقع و همچنین استفاده از روشهای غربالگری تاکید می کنند.
کارشناسان بهداشتی معتقدند اگر امکانات و شرایط مناسب و با کیفیت وجود داشته باشد هشتاد درصد کودکان مبتلا شانس زنده ماندن را خواهند داشت اما متاسفانه شرایطی مانند فقر، هزینه های گزاف، تشخیص و درمان دیرهنگام و مشکلات دسترسی به دارو موجب آن شده است که آمار مرگ و میر کودکان سرطانی در کشورهای فقیر به هشتاد درصد برسد.
در کشور ما توجه ویژه ای به موضوع سرطان کودکان مبذول شده است. در ایران سالانه سه هزار کودک زیر پانزده سال با سرطان درگیر می شوند.
/ 118