این رسانه به نقل از یک منبع مطلع اعلام کرد که حکومت ریاض «محمد علی الشقاق»، «منصور سمیر الحایک»، «مرزوق محمد ضیف آل فضل» و «رعد محمد ضیف آل فضل» را محکوم به اعدام کرده است . با محکوم شدن این چهار سعودی به اعدام؛ تعداد افراد در معرض قتل توسط حکومت عربستان به ۶۳ نفر افزایش یافت.
در۱۳ آذر نیز سازمان حقوق بشری موسوم به «سند» از صدور حکم اعدام علیه شش نفر دیگر از فعالان این کشور به نام های «محمد آل طحنون»، «مصطفی أبو شاهین»، «عبدالله غزوی»، «زهیر آل صمخان»، «محمد آل مسبح» و «رضی الشایب» خبر داد.
پیشترنیز کمیته دفاع از حقوق بشر در شبه جزیره عربی در گزارشی از صدور احکام اعدام برای افراد زیر سن قانونی خبر داده بود .طبق گزارش این کمیته، «یوسف المناسف»، «عبدالمجید النمر»، «جواد قریریص»، «فاضل الصفوانی»، «علی المبیوق»، «محمد اللباد»، «محمد الفرج»، «أحمد آل ادغام»، «حسن زکی آل فرج» و «علی السبیتی» که همگی کودک و زیر سن قانونی هستند، شامل احکام گروهی اعدام شده اند.
این آمارها از این واقعیت تلخ پرده بر می دارد که درسایه سکوت جامعه جهانی و تاثیر پترودلارهای سعودی نقض گسترده حقوق بشر و در راس آن اعدام های خودسرانه به یک امر عادی و روزمره در عربستان تبدیل شده است.
ثبت رکورد اعدام طی ده سال اخیر در عربستان
عربستان طی ده سال گذشته رکوردی را از اعدام به ثبت رسانده است و این درحالی است که از سال 2013 تا اکتبر امسال 1100 نفر را اعدام کرده که بیش از 990 مورد آن در زمان سلطنت «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان از اوایل سال 2015 بوده است.
براساس گزارش ناظران، عربستان سعودی قبل از ولیعهدی محمد بن سلمان یک کشور سرکوبگر بود؛ اما پس از به قدرت رسیدن او سرکوبگری به طور بیسابقهای تشدید شده است به گونهای که هرکسی از حکومت انتقاد یا از حقوق خود دفاع کند، بازداشت میشود و تحت شکنجههای شدید و حبسهای طولانی قرار میگیرد.
رژیم آل سعود طی دو سال گذشته در سایه سکوت جوامع بینالمللی سرکوب منتقدان و فعالان را تشدید کرده و این امر عربستان را به یکی از بدترین ناقضان حقوق بشر تبدیل کرده است.
سرکوبگری در عربستان از دورههای گذشته وجود داشت؛ اما در دوره « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی به طرز بیسابقهای افزایش یافت؛ به گونهای که هرکسی که با سیاستهای وی مخالفت کند، تحت سرکوب و شکنجه قرار قرار میگیرد.
برآوردها در مورد تعداد زندانیان آزادی بیان در زندانهای آل سعود متفاوت است و در آخرین آمار حساب کاربری « بازداشت شدگان آزادی بیان» اعلام کرد که 2613 زندانی سیاسی از همه اقشار و گروهها در چندین زندان آل سعود وجود دارد.
فعالان سعودی بر این باورند که این رقم تنها مربوط به کسانی است که از سپتامبر 2017 دستگیر شدهاند، زیرا تعداد بازداشت شدگان پس از به قدرت رسیدن محمد بن سلمان در ژوئن 2017 افزایش یافته است.
افزایش شکنجهها و آزار و اذیت در زندانهای آل سعود از زمان آغاز ولیعهدی محمد بن سلمان
زندانهای آل سعود از زمان آغاز ولیعهدی محمد بن سلمان به گورهای دسته جمعی تبدیل شده که هرکسی وارد این زندانها شود در معرض بدترین شکنجهها و آزارو اذیت و حتی مرگ قرار میگیرد. همانطور که برخی از بازداشت شدگان از جمله «فهد القاضی»، «الشیخ سلیمان الدویش»، « أحمد العماری»، « ترکی الجاسر»، و «علی القحطانی» در زندان بر اثر شکنجه جدید یا سهلانگاری پزشکی جان خود را از دست دادند.
همچنین «حمد بانی الرویلی»،« حسن الربح»،« صالح الضمیری»، «أحمد الشایع»، «بشیر المطلق»، و «محمد رصب الحساوی» در زندانهای آل سعود فوت کردند. گمان میرود اسامی دیگری نیز وجود داشته باشد که ممکن است جان خود را بر اثر شکنجه از دست داده باشند، اما مقامات آل سعود آن را فاش نمیکنند.
براساس آنچه سازمانهای حقوق بشری مرتبط با پرونده بازداشتشدگان در کشور اعلام کردند: بازداشت شدگان «سپتامبر» در شرایط بسیار بغرنجی به سر میبرند. همانطور که « سلمان العوده» مبلغ برجسته سعودی از چندین بیماری مزمن رنج میبرد و این درحالی است از ارتباط با خانواده خود و درمان محروم است.
مقامات سعودی بیشتر «بازداشتشدگان سپتامبر» و «بازداشتشدگان آوریل» را در مکانهای نامعلوم و آپارتمانهای خصوصی متعلق به آژانس امنیت دولتی، آژانسی که توسط محمد بن سلمان برای اجرای موج دستگیری مخالفانش تأسیس شده، نگهداری میکنند.
سیاست های سرکوب گرانه رژیم سعودی و در راس آن اعدام های خودسرانه تنها به قشر خاص محدود نمی شود واگرچه در گذشته بیشتر شیعیان در معرض این سیاست های سرکوب و ترور و شکنجه قرار داشت اما اکنون و از زمانی که بن سلمان قدرت را در دست گرفته شاید بتوان گفت دامنه سیاست های سرکوب به سنی ها و حتی درون خاندان سعودی نیز گسترش یافته است و برخی از اعدامی ها به مناطقی مربوط می شود که قرار است طرح بلندپروازانه نئوم در ان جا اجرا شود اما ساکنان این مناطق به دلیل کوچ اجباری در برابر ان مقاومت می کنند و در نهایت بازداشت، شکنجه و در مواردی به اعدام محکوم می شوند.
افزایش سرکوب ها و اعدام ها در داخل درست با رویکرد تجاوزگرانه عربستان در خارج از مرزها از جمله در بحرین و بخصوص دریمن همزمان بوده است که در نتیجه آن اکثریت 80 درصد مردم بحرین از حقوق سیاسی خود محروم شده اند و میلیون ها نفر از مردم یمن نیز به نحوی در معرض سیاست های تجاوزگرانه سعودی و در راس ان محمد بن سلمان قرار گرفته اند که طبق استانداردهای جهانی یکی از قطورترین پرونده های جنایات جنگی را تشکیل می دهد.
بر این اساس می توان گفت که این تنها مردم عربستان نیستند که در معرض سیاست های سرکوب و بازداشت و اعدام های خودسرانه قرار دارند بلکه میلیون ها نفر دیگر در منطقه و جهان قرار دارند که به نحوی تحت تاثیر سیاست های پترودلارسعودی قرار دارند و میلیون ها انسان بی گناه در یمن هزینه مداخلات و تجاوزات رژیم سعودی را می پردازند.
113
بیشتر بخوانید:
دو برابر شدن آمار اعدامها در عربستان طی یک سال گذشته