نمایندگان مجلس شورای اسلامی که صبح شنبه - ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ خط مشی و اصول کلی دولت چهاردهم را بررسی کرده بودند، در جلسه نوبت صبح امروز سه شنبه-۳۰مرداد ۱۴۰۳ به بررسی صلاحیت حسین سیمایی صراف، وزیر پیشنهادی علوم و تحقیقات پرداختند.

پس از معرفی اعضای کابینه توسط مسعود پزشکیان وزرای پیشنهادی دولت با حضور در کمیسیون‌های تخصصی مجلس به تشریح برنامه‌های خود و پاسخ به سوالات نمایندگان ملت پرداختند و از صبح روز شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ کار بررسی صلاحیت این افراد پیشنهادی برای تصدی وزارتخانه‌های مختلف دولت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شده است و تا روز چهارشنبه ادامه دارد.

در روزهای گذشته صلاحیت وزرای پیشنهادی ارتباطات، اطلاعات، اقتصاد، امورخارجه، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهادکشاورزی، دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، راه و شهرسازی و صمت توسط نماشندگان مجلس بررسی شده است.

در ادامه آخرین اخبار از آنچه در روز چهارم بررسی صلاحیت‌ها در صحن علنی مجلس شورای اسلامی توسط موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی مطرح می‌شود را مرور خواهیم کرد.

وزیر پیشنهادی صمت: خودرو باید به سمت خصوصی‌سازی برود/ باید مشکلات ناشی از سیاست‌های پولی و بانکی مرتفع شود

محمد اتابک در ابتدای نشست علنی نوبت صبح امروز سه‌شنبه، ۳۰ مرداد مجلس شورای اسلامی به تشریح برنامه‌ها و سوابق خود پرداخت و گفت: برنامه هفتم پیشرفت در بخش صنعت، معدن و تجارت در مسیر اشتغال پایدار و بهبود معیشت مردم گامی موثر است و هدف‌گذاری ما برای این وزارتخانه، تحقق اسناد و چشم‌انداز پیش رو است ضمن اینکه کسب جایگاه اول صنعتی به راحتی قابل دسترسی نیست و در سطح منطقه رسیدن به این جایگاه تلاش بسیاری می‌خواهد.

موافقت کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با گزینه پیشنهادی وزارت علوم

سخنگوی سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد که پس از بررسی برنامه‌های کتبی و شفاهی پیشنهادی «سیمایی صراف» و با توجه به اینکه وی متعهد به دستیابی به اهداف کمی و سنجه‌های عملکردی مصرح در قانون برنامه هفتم پیشرفت شد، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری من حیث المجموع با پیشنهاد تصدی این گزینه پیشنهادی برای پست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اکثریت آراء موافقت کرده است.

مخالف وزیر پیشنهادی علوم: سیمایی صراف تجربه موفقی به عنوان رئیس دانشگاه، دانشکده یا حتی گروه هم ندارد

در ادامه علیرضا عباسی به عنوان مخالف کلیات برنامه وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری خطاب به سیمایی صراف گفت: شما در برنامه‌های خود به طور مفصل به اسناد بالادستی و برنامه هفتم توسعه اشاره کردید اما تعداد آنها زیاد بود و فاقد اولویت بندی است که نشان می‌دهد هیچ اولویتی ندارید. در مورد سوابق مدیریتی و علمی شما سلسله مراتب علمی در مجموعه آموزش عالی طی نشده است و تجربه موفقی به عنوان رییس دانشگاه، دانشکده یا حتی گروه هم ندارید، اما می‌خواهید مدیریت مجموعه‌ای را بگیرید که یک میلیون ۲۰۰ هزار دانشجو، ۵۰ هزار عضو هیات علمی، ۸۲ هزار کارمند و بیش از ۴۰۰ دانشگاه زیرمجموعه دارد و این در حالی است که وزیر علوم باید حداقل در مجامع معتبر ملی فردی شناخته شده باشد. من در این زمینه تحقیق کردم شما در ۲۰ سال سابقه کار تنها یک رزومه علمی در دانشگاه شهید بهشتی داشتید و ۲۷ مقاله داخلی و انگشت شمار مقاله خارجی و چند کتاب و در سامانه علم سنجی شهید بهشتی نیز سطح علمی شما یک شناخته شده است.