ایران پرس - با شروع دور سوم مذاکرات برگزیت، مقامات اروپایی روز جمعه درباره دستیابی به توافق با انگلیس ابراز تردید کردند. 

در حالی که دور سوم مذاکرات بر سر خروج، روز دوشنبه آغاز شده است، مقامات اروپایی از یک شکاف بزرگ میان اتحادیه و بریتانیا خبر ‌می‌دهند که به زودی قابل حل نیست.

این مقامات تاکید کرده اند که باید در ابتدا مذاکرات بسیار فنی اجرا شود و بعد از آن مراحل بعدی مذاکرات انجام شود.

بریتانیا ‌می‌خواهد، بحث‌ها گسترده تر شود و درباره روابط بریتانیا و اتحادیه اروپا برای دوره پسا برگزیت صحبت شود.

در حالی که «میشل بارنیه»، رئیس مذاکره کنندگان اتحادیه اروپا ‌می‌خواهد که همچنین بر روی حقوق شهروندان اروپایی ساکن بریتانیا، تعهدات مالی این کشور و مرز ایرلند متمرکز بماند.

مقامات اروپایی همچنین تاکید دارند که دیوان عدالت اروپا، تنها راه برای تامین و تضمین حقوق شهروندان اروپایی است که در بریتانیای بعد از خروج از اتحادیه اروپا زندگی ‌می‌کنند؛ در مقابل بریتانیا نمی خواهد بعد از خروج دیوان عدالت اروپا، هیچ نقشی در این کشور داشته باشد. 

از نظر اروپایی‌ها هزینه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بالغ بر صد میلیارد یورو است در حالی که مقامات لندن آن را کمتر از 40 میلیارد یورو برآورد کرده اند.

به اعتقاد ناظران سیاسی، این اختلافات ‌می‌تواند فرایند خروج را به شدت پیچیده، جنجالی و طولانی کند.

اتهام اتحادیه اروپا به مقامات بریتانیایی

مقامات اروپایی، مقامات بریتانیایی را متهم ‌می‌کنند که آنها برنامه مشخصی برای خروج از اتحادیه ندارند و حتی اصطلاح تفکر جادویی (magical thinking) را برای تیم مذاکره کننده بریتانیا استفاده کردند.

این اصطلاح روان شناسی به معنای یک نوع اختلال در تفکر است که شخص تصور ‌می‌کند افکار، کلام، عبارت‌هاو تداعی‌ها به طریقی معجزه آسا ‌می‌توانند به برخی از آمال خود دست یابند.

به عبارت دیگر اعتقاد به این است که صرف تفکر درباره چیزی موجب تحقق آن ‌می‌شود. 

در حال حاضر 27 دیپلمات اروپایی در حال مطالعه پیشنهادات بریتانیا هستند و در نهایت به این نتیجه رسیده اند که طرح ارائه شده اجرایی نیست.

«ژوزف موسکات» Joseph Muscat نخست وزیر مالت که کشورش ریاست دوره‌ای شورای اروپا را بر عهده دارد، معتقد است برگزیت احتمالا عملی نخواهد شد. 

وضعیت فعلی در بریتانیا حتی با انتقاداتی از سوی سیاستمداران این کشور نیز مواجه شده است.

«استیو بولاک»، نماینده بریتانیا در اتحادیه اروپا در فاصله سالهای 2010تا 2014 ، بخت کشورش برای دستیابی به توافق با اتحادیه اروپا تا بیست ماه آینده را بسیار کم توصیف کرده است.

وی همچنین دولت «ترزا می» را متهم کرده که درک درستی از پیچیدگی خروج کشورش از اتحادیه اروپا ندارد.

به طور کلی به نظر ‌می‌رسد در صورتی که بریتانیا همچنان فاقد برنامه ای منسجم برای خروج از اتحادیه اروپا باشد، این وضعیت ‌می‌تواند دولت را به بن‌بست بکشاند.

در صورت به وجود آمدن چنین شرایطی برگزاری یک انتخابات زودهنگام در بریتانیا تنها راه حل خواهد بود و نتیجه احتمالی آن نیز پیروزی حزب کارگر است.

با وجود این مشخص نیست حزب کارگر نیز بتواند بریتانیا را از بن‌بست پیچیده به وجود آمده نجات دهد.

غلامرضا کشاورز

116/112

بیشتر بخوانید:

نارضایتی اکثر مردم بریتانیا از عملکرد ترزا می در برگزیت

آغاز دومین دور مذاکرات برگزیت و ابهام در آینده این مذاکرات/ تحلیل

امروز؛ دور دوم مذاکرات برگزیت در بروکسل+ ویدئو

پیشنهاد هاموند برای تعیین دوره گذار در مدت مذاکرات برگزیت/ تحلیل