چرا مهم است:
جشنواره بین المللی رسانهای «صبح» به عنوان یک رویداد فرهنگی - رسانهای، یک حرکت استراتژیک در جهت شکلدهی به گفتمان رسانهای جهانی با محوریت مسائل مهمی مانند فلسطین، افول هژمونی آمریکا و نظم نوین جهانی است.
زمینه خبر:
سومین جشنواره بین المللی رسانهای صبح از تاریخ 14 اردیبهشت با برگزاری نشست های تخصصی آغاز به کار کرد.
چهار نشست و چندین کارگاه تخصصی توسط دبیرخانه جشنواره بین المللی رسانهای صبح در مرکز همایشهای بین المللی سازمان صدا و سیما و ساختمان پرس تی وی برگزار میشود.
تحولات غرب آسیا بعد از طوفان الاقصی، نقش شبکه های اجتماعی در مقابله با روایت مسلط، افول هژمونی آمریکایی و پیدایش نظم نوین جهانی، نقش لابی اسرائیلی در نهادهای سیاسی غربی، عناوین و سرفصلهایی است که در نشستهای تخصصی به آنها پرداخته خواهد شد.
همچنین روزنامه نگاری تحقیقی، مستندسازی سیاسی، مستند سازی در جنگ، طراحی و تولیدات مجلات سیاسی، روزنامه نگاری با تاکید بر مسائل غرب آسیا، چگونگی اداره پایگاههای خبری - تحلیلی، تولید محتوا ویدئویی برای شبکههای اجتماعی، تولید مشترک فیلم سینمایی بین المللی و مدیریت شبکههای اجتماعی در کارگاههای تخصصی بررسی خواهند شد.
دوازه سخنرانی نیز در دانشگاههای صداوسیما، تهران، امام صادق (ع)، الزهرا و علامه طباطبایی در نظر گرفته شده است.
نکلات کلیدی:
چهار هزار و ۱۶۰ اثر از ۴۰ کشور از جمله هلند، آرژانتین، تونس، افغانستان، روسیه، پرو، کره جنوبی ، لبنان، قطر، سوریه، ایتالیا، انگلستان، سنگاپور، آلمان، برزیل، آمریکا، چین، ایرلند و فلسطین به دبیرخانه جشنواره صبح رسیده است.
از بین این آثار ۵۳۳ اثر به بخش فلسطین و ۳ هزار و ۶۲۷ اثر به بخش اصلی اختصاص دارد.
برنامه تلویزیونی، بلاگر خبری، تصویرسازی، نماهنگ، فیلم کوتاه، مستند و انیمیشن کوتاه مختص بخش فلسطین است.
رسانه اجتماعی، برنامه رادیویی، پادکست، محتوای مکتوب، موشن گرافی، گزارش خبری و مستند و برنامههای تلویزیونی نیز به بخش اصلی جشنواره اختصاص دارد.
بیش از ۴۶ چهره رسانه ای و سیاسی ویژه از مصر، انگلستان، آمریکا، لبنان، ایرلند، روسیه، برزیل، نروژ، بوسنی و هرزه گوین، ژاپن، مالزی، ازبکستان، عربستان و چند کشور دیگر در این دوره از جشنواره حضور دارند.
در این دوره از جشنواره برای اولین بار «بازار محصولات رسانهای بین الملی» در مرکز همایشهای بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار میشود.
در جریان این جشنواره، پنج اکران سینمایی نیز در سینما آزادی برگزار خواهد شد و از مستند ویژه « نگین مقاومت: ایرلند، صدای فلسطین» رونمایی خواهد شد.
تازه ترین اطلاعات:
مساله «فلسطین» از آغاز جشنواره بین المللی رسانهای صبح موضوعیت داشته و دارد. دوره اول این جشنواره که پیش از عملیات «طوفان الاقصی» بود از بخشی به نام «جایزه فلسطین» برخوردار بود. دوره دوم و سوم نیز با بخش ویژه فلسطین کار خود را آغاز کرد.
نگاه عمیق تر:
روایتگری کنشگران بین المللی شبکههای اجتماعی از به چالش کشیدن روایت مسلط اسرائیلی
سیما مشتاقان