در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی فولاد، صنایع معدنی و متالوژی ایران، 300 شرکت ایرانی و شرکتهایی از کشورهای اروپایی و آسیایی از جمله: آلمان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، هلند، سوئیس، سوئد، انگلیس، ترکیه، اتریش، نروژ، مکزیک، استرالیا، روسیه، چین، امارات، هند و ژاپن حضور دارند.
این دو نمایشگاه که روز جمعه گشایش یافت روز دوشنبه پایان می یابد.
یکی از مهمترین اهداف برپایی هر نمایشگاه ارتباطات مؤثر، گسترده و پایداری است که بین تجار و فعالان اقتصادی در نمایشگاهها شکل میگیرد و منجر به همکاریهای گسترده و دراز مدت میشود.
همکاریهایی که میتواند به توسعه صادرات و تبادلات علمی، تجاری، فناوری و حتی فرهنگی کمک کند.
اهمیت صنعت نمایشگاهی بهعنوان صنعتی که در نیم قرن گذشته در رونق مبادلات بازرگانی، توسعه صنعتی جهان، ایجاد اشتغال، گسترش گردشگری، انتقال فناوریهای پیشرفته و تقویت بنیه اقتصادی کشورها نقشآفرین بوده، انگیزه ای شد تا در سال 2016 میلادی اتحادیه جهانی صنعت نمایشگاهی «یوفی»7 ژوئن هر سال را بهعنوان روز جهانی نمایشگاه یا Exhibition Day تعیین کند.
سازمان یوفی روز جهانی صنعت نمایشگاهی را بهترین فرصت برای نمایش تاثیر مثبت این صنعت بر کسبوکار، اشتغال، خلاقیت و سرمایهگذاری میداند.
برگزاری چنین نمایشگاه هایی در شرایطی که امریکا سعی در منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران از طریق اعمال تحریمها دارد؛ حاکی از پویایی اقتصادی ایران است.
از نگاه کارشناسان اقتصادی موقعیت ژئوپلیتیک ایران یک موقعیت منحصربهفرد بوده و برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار بسیار مناسب است.
لذا برگزاری چنین نمایشگاه هایی فرصت های تازه ای را برای همکاری های اقتصادی و افزایش صادرات فراهم می سازد.
مالکیت 7 درصدی ذخایر معدنی جهان برای ایران
حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب در آستانه ورود جمهوری اسلامی ایران به دهه پنجم انقلاب، با ابلاغ بیانیه «گام دوم انقلاب» با برشمردن فرصت های اقتصادی در داخل کشور تصریح کردند: "ایران با دارا بودن یک درصد جمعیّت جهان، دارای 7 درصد ذخایر معدنی جهان است: منابع عظیم زیرزمینی، موقعیت استثنائی جغرافیایی میان شرق و غرب و شمال و جنوب، بازار بزرگ ملّی، بازار بزرگ منطقهای با داشتن 15 همسایه با 600 میلیون جمعیّت، سواحل دریایی طولانی، حاصلخیزی زمین با محصولات متنوّع کشاورزی و باغی، اقتصاد بزرگ و متنوّع، بخشهایی از ظرفیّتهای کشور است؛ بسیاری از ظرفیّتها دستنخورده مانده است."
ایران حدود 10درصد ذخایر نفت جهان و 17 درصد ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد.
همچنین، در دوسوی ایران دریای خزر و خلیج فارس که دو منبع انرژی محسوب میشوند قرار دارند.
ایران قدرت بالقوه اقتصادی
در واقع ایران به عنوان یک قدرت بالقوه اقتصادی در جایگاهی است که می تواند عرصه پیشرفت همه جانبه را با موفقیت طی کند.
از اینرو تاکید نظام جمهوری اسلامی ایران بر تقویت زیرساختهای لازم برای تولید محصولات با ارزش افزوده و استفاده از همه منابع تولید و بکارگیری ظرفیت های متنوع تجاری و اقتصادی است.
در این راستا ایران با توسعه و ایجاد مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی و برپایی نمایشگاه های بین المللی صنعتی و تخصصی فرصت های متنوعی را فراهم کرده که مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است.
در همین راستا روز جمعه نشست مشترک فعالان و صاحبان صنایع ایران و ایتالیا در شهر میلان برگزار شد.
"حمید بیات" سفیر ایران در ایتالیا در نشست مشترک فعالان و صاحبان صنایع دو کشورگفت: با وجود اقدام یکجانبه آمریکا در خروج از برجام و اعمال تحریم های ظالمانه و غیرقانونی ضد ایران، تعاملات تجاری ایران با بسیاری از کشورها متوقف نشده است.
برگزاری نمایشگاه های بین المللی از جمله نمایشگاه بین المللی "فولاد، صنایع معدنی و متالوژی ایران" با حضور فعالان اقتصادی از 300 شرکت ایرانی و خارجی ازجمله ایتالیا رویدادی است که میتواند زمینه های تازه ای را برای فعالان اقتصادی و صنعتی ایران وهمچنین کشورهای علاقمند به استفاده از فرصت های سرمایه گذاری در ایران فراهم کند.
نویسنده: جمشید امین زاده
133/118
بیشتر بخوانید:
آغاز به کار دو نمایشگاه بین المللی در تهران