خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به پرونده ای پرچالش و اختلاف برانگیز در این کشور تبدیل شده و همزمان با تداوم مخالفت های مردمی، اقتصاد بریتانیا نیز با بیم و ابهام همراه شده است.
اکنون مخالفت ها به درون حزب حاکم که وظیفه اجرای برگزیت را برعهده دارد کشیده شده است.
تاکنون پاسخ های نخست وزیر بریتانیا نمایندگان پارلمان را قانع نکرده است و همچنان نمایندگان به این خروج و تبعات آن با دیده منفی نگاه می کنند.
نگرانی های مردم بریتانیا اکنون خود را با تلاش برای تغییر تابعیت نشان می دهد؛ به طوری که اداره آمار فدرال آلمان اعلام کرد شمار اتباع بریتانیایی که در سال 2017 ملیت آلمانی دریافت کردند 162 درصد افزایش یافت.
این اداره اعلام کرد، کاملاً آشکار است که این موضوع به برگزیت مربوط می شود.
بررسی آراء مخالفان برگزیت
مخالفان خروج از اتحادیه اروپا معتقدند، برگزیت برای اقتصاد بریتانیا به خصوص در بخش بهداشت و درمان و اشتغال از هر نظر زیان بار است.
در تایید این مخالفت ها رئیس بانک مرکزی بریتانیا اعلام کرد: اقتصاد این کشور از زمان رای به خروج از اتحادیه اروپا 2 درصد کوچک شده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند، خروج از اتحادیه اروپا سه میلیون شغل، ۲۵ هزار شرکت، ۲۰۰ میلیارد پوند صادرات سالیانه و ۴۵۰ میلیارد پوند سرمایهگذاری داخلی را در معرض خطر قرار می دهد.
دولت بریتانیا در رای گیری در مورد لایحه خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) در مجلس اعیان شکست خورد.
مجلس اعیان بریتانیا برخلاف خواست دولت، به مشارکت این کشور در نهادهای اتحادیه اروپا پس از برگزیت یا داشتن روابط رسمی با این نهادها رای داده است.
نمایندگان پارلمان، چهرههای معروف و فعالان اقتصادی در بریتانیا خواستار برگزاری همه پرسی درباره هرگونه تصمیم نهایی مربوط به خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) شدند.
«پاتریک استوارت»، بازیگر مشهور بریتانیایی و از حامیان کارزار ضد برگزیت موسوم به «رای مردم» گفت: ما خواستار برگزاری همه پرسی مجدد نیستیم بلکه خواستار شانس دیگری برای تعیین شرایط خروج از اتحادیه اروپا هستیم.
«جیمز ژان»، مدیر بخش سرمایه گذاری و مشارکت در «کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد» می گوید، انتظار داشتیم در سال 2017 شاهد رشد هر چند ناچیز سرمایه گذاریهای مستقیم خارجی باشیم اما این اتفاق نیفتاد و این سرمایه گذاریها سال گذشته نه تنها رشد نداشت بلکه با کاهش قابل توجه 16 درصدی همراه شد.
فرآیند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، شرایط اقتصادی مبهم و نامعلومی را برای این کشور رقم زده است که هزینههای گزاف آن بر دوش مصرفکنندگان و کسب و کارها خواهد بود. نبود چشمانداز واقعی از آینده بریتانیا خارج از چارچوب اتحادیه اروپا ارزیابی تبعات اقتصادی برگزیت را به لحاظ کاربردی دشوار کرده است.
نویسنده: علی اصغر طرازنده
137/116
بیشتر بخوانید:
اذعان لندن به زیان عظیم برگزیت برای بریتانیا/ تحلیل
لایحه برگزیت دولت بریتانیا در مجلس اعیان رای نیاورد
پیامدهای برگزیت بر معیشت روزمره مردم بریتانیا