نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، همچنین ضمن انتقاد شدید از رفتار دوگانه برخی کشورهای غربی در زمینه عدم اشاعه و لزوم منع کامل هر گونه همکاری و انتقال مواد و تجهیزات هسته ای به اسرائیل، سلاح های هسته ای در دست رژیم صهیونیستی، با تاریخی مملو از تجاوزگری، اشغالگری و تروریسم دولتی را تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی اعلام کرد.
نمایندگان مصر، اردن و امارات نیز ضمن محکوم کردن حمایت برخی کشورهای غربی از توانمندیهای هستهای رژیم صهیونیستی، خواستار الحاق بی قید و شرط اسرائیل به «ان پی تی» و قرار گرفتن تاسیسات هسته ای این رژیم تحت پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی شدند.
اسرائیل که تنها دارنده سلاحهای هستهای در خاورمیانه است همواره از امضای توافقنامه های مربوط به تسلیحات کشتار جمعی خودداری و سیاست ابهام در خصوص فعالیت هایش در این زمینه ها را دنبال کرده است. رژیم صهیونیستی با تولید و انبار کردن تسلیحات اتمی در فلسطین اشغالی و نیز تولید سلاحهای شیمیایی منطقه خاورمیانه را به انبار تسلیحات کشتار جمعی تبدیل کرده است. این در شرایطی است که رژیم صهیونیستی درچارچوب ماهیت ویرانگرانه و خشونت بار خود با کمک دولتهای غربی درصدد افزایش تولید تسلیحات اتمی است.
هم اکنون رژیم صهیونیستی بر اساس برآوردهای مختلف دارای حدود 300 کلاهک اتمی است. رژیم صهیونیستی به اقدامات هستهای - نظامی خود ادامه می دهد و همچنان از امضای پیمان منع تولید و گسترش سلاحهای هستهای امتناع می ورزد. این رژیم همچنین اجازه بازدید از تاسیسات هسته ای خود را به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی نمی دهد.
تشدید اقدامات اسرائیل و آمریکا و سایر طرفهای دارای سلاح هسته ای جهت گسترش سلاحهای هستهای نقض معاهدات مربوط به خلع سلاح هسته ای جهانی محسوب میشود. معاهدات مربوط به خلع سلاح هسته ای از تمامی طرف های دارای سلاح هسته ای می خواهد به اقدامات لازم جهت اجرای تعهداتشان مبنی بر انهدام کامل تسلیحات اتمی خود براساس اصول شفافیت، برگشت ناپذیری و نظارت بین المللی سرعت بخشند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا و سایر دولتهای سلطه جو بر اقدامات خود جهت تولید سلاحهای هستهای افزوده اند.
مخاطرات هستهای رژیم صهیونیستی تنها به تولید و انباشت کلاهکهای هسته ای محدود نمی شود و عملاً آلودگی های هسته ای ناشی از فعالیت نیروگاههای هسته ای فرسوده این رژیم که تشعشعات هستهای آن تا مسافت های دوری را آلوده ساخته است، تبعات مرگباری را برای منطقه در پی داشته است.
رهایی جهان از خطرات رژیم صهیونیستی که رژیمی شرور و ضد انسانی است ، از اولویتهای بین المللی محسوب می شود و مجامع بین المللی در این زمینه وظایف خطیری را برعهده دارند و این موضوعی است که افکار عمومی بارها بر آن تاکید کرده است. اما مجامع بین المللی به دلیل کارشکنی دولتهای غربی عملاً از اتخاذ هر گونه تصمیمی علیه رژیم اشغالگر قدس عاجز مانده اند.
در چنین شرایطی انتظار جامعه جهانی از جمله ایران و بیشتر دولتهای عربی از مسئولان آژانس بین المللی انرژی اتمی آن است که از القائات دولتهای غربی تاثیر نگیرد و با در دستور کار قراردادن فوری رسیدگی جدی به مخاطرات هسته ای که از جانب رژیم صهیونیستی متوجه جهان است ، مانع به خطر افتادن بیش از پیش امنیت و صلح بین المللی توسط رژیم صهیونیستی شود.114/112
بیشتر بخوانید:
قاسمی: زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی بزرگترین تهدید برای امنیت منطقه و جهان است
تاکید بر خلع سلاح هسته ای اسرائیل
لزوم نقش آفرینی قدرتهای هستهای در مذاکرات کاهش زرادخانههای هستهای