علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران طی سخنانی در کنفرانس بین المللی امنیت هسته ای در وین تاکید کرد، جمهوری اسلامی ایران از حامیان سرسخت جهان عاری از سلاح هسته ای است.

صالحی در این نشست، با اشاره به ضرورت تحقق خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای و جهان شمول بودن معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای و ضرورت افزایش تلاش ها برای امحای کامل سلاح های هسته ای، برنامه هسته ای رژیم اسراییل را مایه نگرانی جدی و تهدیدی علیه امنیت منطقه ای و بین المللی دانست. 

این نشست در حالی برگزار می شود که خطر انباشت هزاران کلاهک اتمی در جهان، بر امنیت کره زمین سایه انداخته است.

با وجود این نگرانی، دارندگان این سلاح ها همچنان میلیاردها دلار صرف نوسازی سلاح های اتمی می کنند. اسراییل نیز با کمک امریکا، فرانسه و انگلیس به صدها کلاهک های اتمی دست یافته و تنها دارنده سلاح اتمی درخاورمیانه است.

امریکا اما با هدف حمایت ازاسراییل مانع از برگزاری کنفرانس عاری سازی خاورمیانه ازسلاح اتمی شده است.

این در حالیست که جنبش غیر متعهدها با بیش از 120 کشور عضو در بیانیه های متعدد حمایت کامل خود را از ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای و دیگر سلاح های کشتار جمعی اعلام کرده است، اما بخاطر حمایت های امریکا و سیاست های دوگانه در اجرای معاهده خلع سلاح، اقدامی در این جهت نشده است.

آمریکا که  دارای عظیم ترین زرادخانه های اتمی است و سلاحهای هسته ای اش برای چندین بار نابودی کره زمین کفایت می کند به شدت از سلاح اتمی اسرائیل  حمایت می کند.

آمریکا که  دارای عظیم ترین زرادخانه های اتمی است و سلاحهای هسته ای اش برای چندین بار نابودی کره زمین کفایت می کند به شدت از سلاح اتمی اسرائیل  حمایت می کند.

آمریکا اولین پایگاه هسته ای را که "نیروگاه هسته ای ناحال سوریک" نامگذاری شد به رژیم صهیونیستی اعطا کرد.

این راکتور هسته ای در نزدیکی ساحل دریای مدیترانه در جنوب تل آویو واقع شده در سال 1960 به بهره برداری رسید.

همکاری هسته ای اسراییل و فرانسه نیز از سال 1953 آغاز شد. نتیجه همکاری هسته ای رژیم صهیونیستی با فرانسه برپایی و تجهیز نیروگاه هسته ای "دیمونا" در سرزمینهای اشغالی بود.

اظهارات "مردخای وانونو"  کارشناس هسته ای  نشان داد که رژیم صهیونیستی به یکصد کلاهک هسته ای دست یافته و نیروگاه دیمونا سالانه 40 کیلوگرم پلوتونیوم تولید می کند. وانونو که بیش از یک دهه در مراکز پژوهشی هسته ای "دیمونا" کار کرده بود، پس از فرار از سرزمینهای اشغالی توسط دستگاه امنیتی رژیم اسراییل (موساد) در ایتالیا در سال 1986 ربوده شد و به اتهام فاش کردن اسرار نظامی روانه زندان شد.

"آرنول کریمش" دانشمند آمریکایی و مشاور علمی وزارت خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی در سال 1984م در این خصوص اعلام کرد، اسراییل مواد غنی شده برای ساخت 15 بمب هسته ای را در اختیار دارد.

بی تردید  تنها راه  رهایی از کابوس سلاح اتمی،  نابودی همه سلاح های اتمی است، اما  چالش اصلی برسر دیدگاه هایی است که دکترین نظامی را بر حفظ و استفاده سلاح هسته ای متمرکز کرده اند. سیاست اعلامی دارندگان این سلاح ها از جمله امریکا، انگلیس و فرانسه مبتنی بر همین دکترین است.

زمانی که باراک اوباما رییس جمهوری امریکا وارد کاخ سفید شد، تعهد داد تا با اجرای کنوانسیون منع آزمایش های اتمی، صلح بیشتری برای جهان به ارمغان بیاورد. اما حالا که وی در حال ترک کاخ سفید است اجرای این معاهده توسط امریکا به امری محال بدل شده است.

حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران سه سال پیش در اجلاس خلع سلاح در سازمان ملل گفت "...هیچ ملتی نباید سلاح هسته ای داشته باشد، بیایید به جای سلاح هسته ای، منابع مالی خود را برای توسعه و امحای فقر، بیسوادی و بیماری ها، هزینه نماییم. بیایید جهانی عاری از سلاح هسته ای را برای نسل های آینده به یادگار بگذاریم، این حق آنها و مسئولیت ماست. ..."