«بیپین راوات» روز پنجشنبه در دهلی نو پایتخت هند گفت: آمادگی این کشور برای از سرگیری مذاکرات سیاسی با سران گروه های کشمیری در کشمیر تحت کنترل هند درباره حل بحران این منطقه، مانع از ادامه عملیات نیروهای ارتش هند نخواهد شد.
27 اکتبر هفتاد و یکمین سالگرد ورود نظامیان هندی به کشمیر است و به همین مناسبت اخیرا دولت هند آمادگی خود را برای گفتگو با سران گروه های کشمیری اعلام کرد.
ادامه بحران در منطقه کشمیر تحت کنترل هند، اعتراض احزاب مخالف دولت این کشور را برانگیخت به گونه ای اکه احزاب مخالف دولت هند خواستار گفتگوی دولت «نارندرا مودی» با گروه های کشمیری شده اند؛ این در حالی است که گروههای کشمیری بر مذاکره بین طرف های مناقشه کشمیر یعنی هند و پاکستان تاکید دارند.
«فاروق عبدالله» سر وزیر سابق جامو و کشمیر: «تنها راه حل بحران کشمیر، مذاکره وگفتگو بین دو کشور هند و پاکستان است و سران کنفرانس حریت کشمیر نیز بارها تاکید کرده اند تا زمانی که خواسته کشمیری ھا بر آوردہ نشود مبارزہ آنها علیه دولت "نارندرا مودی" نخست وزیر هند ادامه خواهد یافت.»
بحران کشمیر از زمان استقلال هند و پاکستان در سال 1947 ادامه دارد و یکی از قدیمی ترین اختلافات سرزمینی است. در حالی که قرار بود بر اساس طرح تقسیم شبه قاره جامو و کشمیر به عنوان منطقه مسلمان نشین به پاکستان الحاق شود ، نیروهای ارتش هند با کمک نیروهای انگلیسی که شبه قاره تحت استعمار آن بود وارد کشمیر شدند و در بخشی از آن مستقر شدند.
در حال حاضر بخش هایی از کشمیر در اختیار هند، پاکستان و بخش کوچکی نیز در اختیار چین است. بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل با برگزاری همه پرسی مردم این منطقه باید درباره الحاق به هند و یا به پاکستان رای دهند که هند آن را رد می کند. از این رو گروه های کشمیری سازمان ملل را به نادیده گرفتن مشکلات و مصائب مردم این منطقه متهم می کنند و براین باورند که دولت هند برای سرپوش گذاشتن برجنایات خود در کشمیر تحت کنترل خود پیشنهاد مذاکره را مطرح می کند.
«میر واعظ عمر فاروق» از سران کنفرانس حریت کشمیر: «دولت دهلی نو برای گمراه کردن مردم مسئله گفتگو و مذاکره را با گروههای کشمیری مطرح می کند اما به طور واقعی کشمیرتحت کنترل خود را به ایستگاه پلیسی برای سرکوب مردم منطقه تبدیل کرده است.»
در هر حال، تاکید فرمانده ارتش هند بر ادامه سرکوب مخالفان در کشمیر تحت کنترل این کشور از دیدگاه گروههای کشمیری، سیاست شکست خورده ای است که ادامه آن موجب پیچیده تر شدن بحران منطقه می شود بنابراین رویکرد دولت هند به برگزاری همه پرسی تعیین وضعیت کشمیر و یا گفتگو با پاکستان تنها راه حل بحران کشمیر است. این در حالی است که ادامه بحران کشمیر بر روابط دهلی نو و اسلام آباد سایه افکنده و موجب شده است منطقه جنوب آسیا با التهابات امنیتی روبرو شود. 112/114
مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
رئیس جمھور کشمیر تحت کنترل پاکستان برحل مسئله کشمیر تاکید کرد
ادامه رایزنی ها برای کنترل بحران کشمیر/ دیدار ھیئت احزاب مخالف کشمیر با رئیس جمھور ھند
اتهام هند به پاکستان در خصوص نقض اتش بس در خط کنترل کشمیر