ایران پرس - وزارت کشور هند ضمن مخالفت با رسیدگی دادگاه عالی این کشور به دادخواست مسلمانان روهینگیا اعلام کرد که تنها دولت هند صلاحیت تصمیم گیری درباره پناهجویان روهینگیایی را دارد.

این موضع دولت دهلی نو در حالی است که  دادگاه عالی هند تصمیم گیری درباره اخراج مسلمانان پناهنده روهینگیایی را به 21 نوامبرموکول کرده است. پس از آنکه دولت هند اعلام کرد درنظر دارد 40 هزار مسلمان آواره روهینگیا را از این کشور اخراج کند وکلای آنان با ارائه دادخواست به دادگاه عالی هند خواستار جلوگیری از این اقدام دهلی نو شدند. دادگاه نیز با پذیرش این دادخواست اعلام کرد با توجه به مسایل انسانی حکم صادر خواهد کرد. اما دولت حزب هندوگرای «بهاراتیاجاناتا» که عملکردش در ضدیت با مسلمانان هند بارها موجب اعتراض آنان شده است با متهم کردن برخی مسلمانان آواره روهینگیا به افراط گرایی و تهدید امنیت ملی هند، درصدد اخراج آنان برآمده است. 

این در حالی است که مسلمانان آواره روهینگیا به دلیل ظلم و جنایات ارتش و دولت میانمار به کشورهای همسایه گریخته اند که در بدترین شرایط زیستی در اردوگاهها زندگی می کنند. بنابراین اعمال فشار دولت هند بر آنان نه تنها انسانی نیست بلکه جان مسلمانان آواره روهینگیا بخصوص کودکان و زنان را به دلیل سو تغذیه و نبود امکانات بهداشتی و پزشکی  تهدید می کند. به همین دلیل  سازمان ملل نیز خواهان تجدید نظر در تصمیم دولت هند در این خصوص شده است.

مولانا جلاالدین عمری رئیس جماعت اسلامی هند: «سازمان های حقوق بشری، سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی باید به وظیفه خود در توقف جنایت علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار عمل کنند و دولت هند نیز می داند آوارگان مسلمان روهیگیا در صورت اخراج و بازگشت به میانمار با خطر اعدام و شکنجه ارتش و دولت این کشورمواجه می شوند.»

دولت هند از روابط بسیار خوبی با دولت میانمار برخوردار است  و افکار عمومی جهانی بخصوص مسلمانان روهینگیا انتظار دارند دولت دهلی نو با استفاده از نفوذ خود بر دولت میانمار علاوه بر توقف کشتار مسلمانان روهینگا و راندن آنان از خانه و کاشانه شان، به شناسایی حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیایی از سوی دولت میانمار کمک کند تا ضمن حل اساسی مشکل مسلمانان روهینگیا آوارگان انان نیز به خانه های خود باز گردند.

«سید معظم علی» سفیر بنگلادش در هند:  «هند با توجه به روابط گسترده اقتصادی و فنی با میانمار و عضویت هر دو در اتحادیه خلیج بنگال می تواند دولت این کشور را به توقف نسل کشی مسلمانان روهینگیا ترغیب کند در غیر این صورت فرصتی برای افراط گرایان برای بی ثبات کردن  منطقه فراهم می شود.»

در هر حال، مخالفت وزارت کشور هند با ورود دادگاه عالی این کشور به مساله آوارگان مسلمان روهینگیا بیانگر نگرانی دولت هند از صدور حکمی است که ممکن است دستور دهلی نو را برای اخراج آنان ابطال کند. زیرا دستگاه قضایی هند نشان داده که برای صدور رای در مورد مساله انسانی با در نظر گرفتن همه جوانب حکم صادر می کند و به همین دلیل مسلمانان آواره روهینگیا امیدوارند دادگاه عالی بدون توجه به مخالفت وزارت کشور، به حکم انسانی به دادخواست آنان رسیدگی و بر اساس عدالت رای خود را صادر کند. 111/114

مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

مخالفت دولت هند با رسیدگی دادگاه عالی به دادخواست پناهجویان مسلمان روهینگیا

نماینده سازمان ملل برای بررسی وضعیت مسلمانان روهینگیا وارد میمانمار شد

هشدار صلیب سرخ درباره شرایط مسلمانان روهینگیا

 هشدار یونیسِف درباره اوضاع بد آوارگان مسلمان روهینگیا